33 °C Budapest

Van, mikor a nők viselik a nadrágot!

Pénzcentrum
2010. március 5. 15:02

A Hotels.com felmérése szerint a nők viselik a nadrágot, amikor a nyaralás tervezéséről van szó, ám a férfiak állják a költségeket. A hölgyek rendkívül bizalmatlanok partnerük szervezési képességeit illetően, bő harmaduk kizárólag önállóan kívánja ellátni ezt a feladatot.


A férfiak szervezni, a nők fizetni nem szeretnek

A kutatás adatai alapján a párkapcsolatban élő férfiak mindössze 12 százaléka vállalja a szervező szerepet a vakációk tervezése során, a nőknek pedig csupán 7 százaléka vallotta azt, hogy szívesen finanszírozzák a felmerülő költségeket.

A nőké a döntő szó

A hölgyek 43 százaléka még akkor is ragaszkodik ahhoz, hogy övé legyen a végső szó a szálláshely kiválasztásakor, ha egyébként nem vállalják a felelősséget az utazás szervezéséért.

A kutatás azt is kiderítette, hogy a jövőbeni menyasszonyok 9 százaléka egyedül tervezi meg a tökéletes nászutat, a nők 35 százaléka pedig egyáltalán nem bízná az álomutazás megszervezését a partnerére. Ezzel szemben a férfiak 76 százaléka vallotta azt, hogy akár teljes egészében a feleségükre/barátnőjükre bíznák a vakáció minden egyes pontjának a szervezését.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az egyedülállók is bizalmatlanok

A tanulmányban az egyedülálló nők 69 százaléka sziklaszilárdan jelentette ki, hogy a későbbiek során sem bízná jövőbeli partnerére az úti cél kitalálását és a szálláshely lefoglalását. A hölgyek 10 százaléka pedig azt állította, vitával végződtek azok a nyaralások, amikor a partnerüket bízták meg a szervezési feladatokkal.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 3. vasárnap
Kornél, Soma
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?