Hétfőtől még drágább lesz parkolni Budapesten

Pénzcentrum
2010. január 29. 13:32

Hétfőtől, azaz február elsejétől átlagosan 4 százalékkal emelkednek a BKV-tarifák: egy menetjegy a mostani 300 helyett 320 forint lesz. Mivel a parkolási alaptarifa a BKV-menetjegy mindenkori árához van kötve, ezért a parkolási díjak is növekednek. 

A Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás honlapja szerint a várakozási díjak mértéke 2010. február 1-től minden kategóriában 6,67%-kal emelkedik. A pontos parkolási térképet innen lehet letölteni. A BKV-jeggyel azonos árak a II. zónára vonatkoznak, mely jellemzően a II. és a XII. kerületben található. Az I. övezetben 400 forintra drágul a várakozás óránkénti díja: ide tartozik az I. kerület nagyobbik része, illetve a pesti belváros a körutakon belül és a Váci út mentén a Dózsa György útig. A III. és IV. zónában 240, illetve 160 forint lesz a parkolás egy órára.

Mivel a parkolási bírság összege a várakozási díjhoz és a befizetési időhöz kötött, ezért természetesen a bírságok összege is megnő.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?