22 °C Budapest

Konkurenciát kap a Ferrari: meddig ágaskodhat az olasz csődör?

Pénzcentrum
2009. december 30. 14:02

A Törökországból érkező hírek szerint már csak az utolsó simítások vannak hátra az Isztambul közelében lévő gyárban készülő saját fejlesztésű sportautón, amely az Onuk Sazan névre hallgat.

A név hallatán ma még sokan széttárják a karjukat, nem vált ki belőlük olyan izgalmat, mint a Ferrari vagy a Lamborghini, de a török sportkocsi teljesítménye az olasz csúcsmodellekével vetekszik.

A sportautó Dr. Ekber Onuk alkotása, aki az 1996-ban tragikus körülmények között, autóbalesetben elhunyt fia, a mérnöknek tanuló Kaan Sazan Onuk emlékének adózik a járművel.

Az Onuk Sazanból eddig mindössze öt prototípus készült, ezek sem 100 %-osak még. A jármű meghajtását egy 512 lóerős Corvette LS7 V8-as motor biztosítja, melyhez egy ötsebességes kézi váltó párosul.

A mérnökök fontolgatják a 485 lóerős, 3500 köbcentis VQ34DE V6-os motor tesztelését is, melyet a Nissan korábbi 350Z-ben használtak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A sziporkázó teljesítménnyel a mérnökök szerint 298 km/órás végsebesség érhető el, ami részben annak is köszönhető, hogy az autó önsúlyát sikerült a kritikus egytonnás határ alatt tartani (Forrás: Motorauthority).

Korábban: Ezeket NEM SZABAD kimondani, amikor autót vásárolsz!

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?