Konkurenciát kap a Ferrari: meddig ágaskodhat az olasz csődör?

Pénzcentrum
2009. december 30. 14:02

A Törökországból érkező hírek szerint már csak az utolsó simítások vannak hátra az Isztambul közelében lévő gyárban készülő saját fejlesztésű sportautón, amely az Onuk Sazan névre hallgat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A név hallatán ma még sokan széttárják a karjukat, nem vált ki belőlük olyan izgalmat, mint a Ferrari vagy a Lamborghini, de a török sportkocsi teljesítménye az olasz csúcsmodellekével vetekszik.

A sportautó Dr. Ekber Onuk alkotása, aki az 1996-ban tragikus körülmények között, autóbalesetben elhunyt fia, a mérnöknek tanuló Kaan Sazan Onuk emlékének adózik a járművel.

Az Onuk Sazanból eddig mindössze öt prototípus készült, ezek sem 100 %-osak még. A jármű meghajtását egy 512 lóerős Corvette LS7 V8-as motor biztosítja, melyhez egy ötsebességes kézi váltó párosul.

A mérnökök fontolgatják a 485 lóerős, 3500 köbcentis VQ34DE V6-os motor tesztelését is, melyet a Nissan korábbi 350Z-ben használtak.

A sziporkázó teljesítménnyel a mérnökök szerint 298 km/órás végsebesség érhető el, ami részben annak is köszönhető, hogy az autó önsúlyát sikerült a kritikus egytonnás határ alatt tartani (Forrás: Motorauthority).

Korábban: Ezeket NEM SZABAD kimondani, amikor autót vásárolsz!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20