Konkurenciát kap a Ferrari: meddig ágaskodhat az olasz csődör?

Pénzcentrum
2009. december 30. 14:02

A Törökországból érkező hírek szerint már csak az utolsó simítások vannak hátra az Isztambul közelében lévő gyárban készülő saját fejlesztésű sportautón, amely az Onuk Sazan névre hallgat.

A név hallatán ma még sokan széttárják a karjukat, nem vált ki belőlük olyan izgalmat, mint a Ferrari vagy a Lamborghini, de a török sportkocsi teljesítménye az olasz csúcsmodellekével vetekszik.

A sportautó Dr. Ekber Onuk alkotása, aki az 1996-ban tragikus körülmények között, autóbalesetben elhunyt fia, a mérnöknek tanuló Kaan Sazan Onuk emlékének adózik a járművel.

Az Onuk Sazanból eddig mindössze öt prototípus készült, ezek sem 100 %-osak még. A jármű meghajtását egy 512 lóerős Corvette LS7 V8-as motor biztosítja, melyhez egy ötsebességes kézi váltó párosul.

A mérnökök fontolgatják a 485 lóerős, 3500 köbcentis VQ34DE V6-os motor tesztelését is, melyet a Nissan korábbi 350Z-ben használtak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A sziporkázó teljesítménnyel a mérnökök szerint 298 km/órás végsebesség érhető el, ami részben annak is köszönhető, hogy az autó önsúlyát sikerült a kritikus egytonnás határ alatt tartani (Forrás: Motorauthority).

Korábban: Ezeket NEM SZABAD kimondani, amikor autót vásárolsz!

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 13. csütörtök
Antal, Anett
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:45
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:18
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm