Kiderült a titok: kiket és hogyan ellenőriznek az USA repterein

2009. december 9. 15:02

Az Egyesült Államokban a szeptember 11-i terrortámadások óta különösen alapos vizsgálatnak vetik alá az utasokat, melynek részletei természetesen titkosak. Voltak, véletlenül ugyanis felkerültek a világhálóra.

Az USA közlekedésbiztonságért, és határellenőrzésekért felelős hatósága, a Transportation Security Administration (TSA) napvilágot látott titkos dokumentumából olyanok derülnek ki, hogy mely személyeket menthetnek fel az ellenőrzések alól, vagy hogy csúcsidőben milyen enyhítések alkalmazhatók.

A TSA az eset után azt nyilatkozta, hogy nem jelentett biztonsági problémát az okirat nyilvánosságra kerülése, mivel az abban található adatok már idejétmúltak, azonban az ügyet komolyan vették - írja a BBC.

A dokumentumban azt is leírták, hogy mely személyeket kell fokozott ellenőrzés alá vetni - többek között kubai, iráni, észak-koreai, szíriai és szomáliai útlevéllel utazókat - ,és hogy a tolószékeket, művégtagokat, orvosi eszközöket bizonyos esetekben nem kell bomba miatt átvilágítani.

Az USA Belbiztonsági Minisztériuma (DHS) az esetet mégis megdöbbentőnek tartja, mondván, a terroristák számára az ilyen információk különösen értékesek, mellyel kijátszhatják a biztonsági rendszereket.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16