Kiderült a titok: kiket és hogyan ellenőriznek az USA repterein

2009. december 9. 15:02

Az Egyesült Államokban a szeptember 11-i terrortámadások óta különösen alapos vizsgálatnak vetik alá az utasokat, melynek részletei természetesen titkosak. Voltak, véletlenül ugyanis felkerültek a világhálóra.

Az USA közlekedésbiztonságért, és határellenőrzésekért felelős hatósága, a Transportation Security Administration (TSA) napvilágot látott titkos dokumentumából olyanok derülnek ki, hogy mely személyeket menthetnek fel az ellenőrzések alól, vagy hogy csúcsidőben milyen enyhítések alkalmazhatók.

A TSA az eset után azt nyilatkozta, hogy nem jelentett biztonsági problémát az okirat nyilvánosságra kerülése, mivel az abban található adatok már idejétmúltak, azonban az ügyet komolyan vették - írja a BBC.

A dokumentumban azt is leírták, hogy mely személyeket kell fokozott ellenőrzés alá vetni - többek között kubai, iráni, észak-koreai, szíriai és szomáliai útlevéllel utazókat - ,és hogy a tolószékeket, művégtagokat, orvosi eszközöket bizonyos esetekben nem kell bomba miatt átvilágítani.

Az USA Belbiztonsági Minisztériuma (DHS) az esetet mégis megdöbbentőnek tartja, mondván, a terroristák számára az ilyen információk különösen értékesek, mellyel kijátszhatják a biztonsági rendszereket.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem