Nyugdíjasoknak is jegyet kell váltani jövőre a buszokon

Pénzcentrum
2009. december 8. 10:32

Jövő tavasztól a tervek szerint már ingyen is csak jeggyel lehet majd utazni, vasárnaptól pedig lép életbe az új Volán menetrend, amely egyelőre nem számol a vasúti szárnyvonalak bezárásával - mondta Saslics Elemér a Volán Egyesülés vezérigazgatója.

A vasárnaptól 2010. december 11-ig érvényes új menetrend már összehangolásra került a vasúti közlekedéssel, azonban még nem veszi figyelembe a vasúti szárnyvonalak bezárását, mivel a szakminisztérium eddig nem rendelte meg a Volán társaságoktól a megszűnő vasúti szerelvények helyetti buszos szolgáltatást. A társaságok azonban tudnak a minisztérium terveiről, és a rendelkezésre álló kapacitásokkal megoldható a jövőben szárnyvonalak pótlása.

A vezérigazgató elmondta, hogy várhatóan nem szállnak többen vonatra a jövőben, még az olyan vonalakon sem, ahol csökkenni fog a buszkapacitás vasárnaptól. Továbbá kifejtette, hogy a tömegközlekedés népszerűsítéséhez strukturális átalakításokra van szükség, mint például, parkolók építésére, a kényelmes átszállás biztosítására és a menetrendek további összehangolására.

A tervek szerint jövő év február 28-tól kerül bevezetésre az ingyenesen utazók - például a 65 év felettiek - számára a regisztrációs jegy, melyet az utazás kezdete előtt kötelező lesz majd kérni a sofőrtől vagy a pénztáraknál.

A Volán társaságok összesen országosan évről évre csökkenő számú utast szállítanak. Míg a 2000-es esztendőben 520 millió utazást bonyolítottak le, addig idén már csupán 420-430 millióra számítanak a szakemberek. A Volán Egyesülés várakozásai szerint az utasszám csökkenése azt eredményezi, hogy 2025-ben már mindössze csupán 350-380 millió alkalommal választják a Volán buszait az utasok.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?