0 °C Budapest

Nyugdíjasoknak is jegyet kell váltani jövőre a buszokon

Pénzcentrum
2009. december 8. 10:32

Jövő tavasztól a tervek szerint már ingyen is csak jeggyel lehet majd utazni, vasárnaptól pedig lép életbe az új Volán menetrend, amely egyelőre nem számol a vasúti szárnyvonalak bezárásával - mondta Saslics Elemér a Volán Egyesülés vezérigazgatója.

A vasárnaptól 2010. december 11-ig érvényes új menetrend már összehangolásra került a vasúti közlekedéssel, azonban még nem veszi figyelembe a vasúti szárnyvonalak bezárását, mivel a szakminisztérium eddig nem rendelte meg a Volán társaságoktól a megszűnő vasúti szerelvények helyetti buszos szolgáltatást. A társaságok azonban tudnak a minisztérium terveiről, és a rendelkezésre álló kapacitásokkal megoldható a jövőben szárnyvonalak pótlása.

A vezérigazgató elmondta, hogy várhatóan nem szállnak többen vonatra a jövőben, még az olyan vonalakon sem, ahol csökkenni fog a buszkapacitás vasárnaptól. Továbbá kifejtette, hogy a tömegközlekedés népszerűsítéséhez strukturális átalakításokra van szükség, mint például, parkolók építésére, a kényelmes átszállás biztosítására és a menetrendek további összehangolására.

A tervek szerint jövő év február 28-tól kerül bevezetésre az ingyenesen utazók - például a 65 év felettiek - számára a regisztrációs jegy, melyet az utazás kezdete előtt kötelező lesz majd kérni a sofőrtől vagy a pénztáraknál.

A Volán társaságok összesen országosan évről évre csökkenő számú utast szállítanak. Míg a 2000-es esztendőben 520 millió utazást bonyolítottak le, addig idén már csupán 420-430 millióra számítanak a szakemberek. A Volán Egyesülés várakozásai szerint az utasszám csökkenése azt eredményezi, hogy 2025-ben már mindössze csupán 350-380 millió alkalommal választják a Volán buszait az utasok.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 9. 19:21
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem