1 °C Budapest

2012-ben érkezik a leggyorsabb utcai Ferrari (+kép)

2009. november 28. 14:02

2012-ben dobja piacra a tűzpiros autóiról ismert maranellói sportkocsi gyár a következő generációs zászlóshajóját, az F70-es kódjelű szupersportkocsit.

Elképesztő teljesítményadatokkal fog rendelkezni a még csak tervező asztalon lévő következő generációs Ferrarik legjobbika, az F70-es. A motor teljesítménye nagyjából az Enzo 660 lóerejéhez lesz hasonló, azonban az új modell tömegét az olasz mérnökök több mint 25%-kal csökkentik, a tervek szerint kereken ezer kilogrammra.

Ilyen lesz az F70 - Forrás: AutoExpress


A súlycsökkentés jelentős része a Forma 1-es technológiával készülő szénszálas karosszériának, és a 12 hengeres motor, ikerturbós 8 hengeressé cserélésének lesz köszönhető. A várakozások szerint a súlycsökkenés kocsi menetteljesítményén meg is fog látszódni, a maranellóiak 100km/h-ra három másodperc alatt terveznek gyorsulni az autóval, és valamivel 370 km/h felett lehet majd a kocsi végsebessége.

Nemcsak gyors és erős lesz az új Ferrari, hanem a korábbi modelleknél kevésbé terheli majd a környezetet. A széndioxid-kibocsátás területén eddig 10%-os csökkenést értek el a mérnökök 2009-ben, és ígérik, hogy 2012-re további újításokkal állnak elő, ami tovább fogja csökkenteni a jelenlegi 387 grammos kilométerenkénti értéket.

Nemcsak az autó lesz szuper, a ráragasztott árcédulán is sorakoznak majd a nullák. Nagyjából 180 millió forintot kell majd kifizetnie annak a szerencsés vásárlónak, akit a Ferrari érdemesnek talál arra, hogy hazavigye a legyártásra kerülő 399 darab F70-es valamelyikét.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?