11 °C Budapest

Jön a Rolls-Royce hibrid szelleme (képekkel)

2009. november 8. 14:02

Hibrid meghajtás alkalmazásán dolgozik a világ talán legpatinásabb autógyártója a Rolls-Royce, a technológiát várhatóan a BMW-től veszi át a brit autógyár.

Még nagyobb forgatónyomaték, még jobb gyorsulás, még halkabb üzem és valamivel alacsonyabb fogyasztás, ezt ígéri a hibrid technológia a Rolls-Royce vásárlók számára. A hírek szerint a több mint 100 éves múlttal rendelkező autómárka első hibrid modelljének elkészítésére készül 2010-ben.

A mérnökök az autógyár kisebbik modelljébe, a Ghostba álmodták meg a 27 lóerős elektromos motorokat. A modell a tervek szerint nem lesz képes kizárólag elektromotorral gurulni, mint például a Lexus autói, de a fékezési energia visszanyerő rendszer működni fog, a lítium-ion akkumulátorok a csomagtartó mellett kapnak majd helyet.


Ha valamelyik márka, akkor a Rolls-Royce biztosan nem a minél alacsonyabb fogyasztás elérése érdekében készít hibrid modellt. A Ghost ugyanis jövőre sem fog alább adni a 6,6 literes 12 hengeres benzinfalójából, az elképzelések szerint az új elektromos motoroknak köszönhetően 15%-kal fog csökkeni a kocsi fogyasztása.

Az új modell népszerűsége várhatóan a nagyobb forgatónyomatéka miatt javuló gyorsulásának és a mostanság kifejezetten divatos "hibrid" szónak lesz köszönhető. A típus áráról még nem közölt adatokat az autógyár, de vélhetően - azonos felszereltség mellett - valamivel drágább lesz a most 200 és 300 ezer euró (kb. 56 és 84 millió forint) közötti ártartományban eladásra kínált Ghostoknál.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 4. hétfő
Kázmér
10. hét
Ajánlatunk
  • Márciusban biztosítsa otthonát MFO-val! (x)

    Hazánkban megközelítőleg 4 millió lakott ingatlanon van biztosítás, ami azt jelenti, hogy minden negyedik háztartás védtelen az elemi károk, a tűzesetek vagy épp a betörés ellen.

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem