11 °C Budapest

Jön a Rolls-Royce hibrid szelleme (képekkel)

2009. november 8. 14:02

Hibrid meghajtás alkalmazásán dolgozik a világ talán legpatinásabb autógyártója a Rolls-Royce, a technológiát várhatóan a BMW-től veszi át a brit autógyár.

Még nagyobb forgatónyomaték, még jobb gyorsulás, még halkabb üzem és valamivel alacsonyabb fogyasztás, ezt ígéri a hibrid technológia a Rolls-Royce vásárlók számára. A hírek szerint a több mint 100 éves múlttal rendelkező autómárka első hibrid modelljének elkészítésére készül 2010-ben.

A mérnökök az autógyár kisebbik modelljébe, a Ghostba álmodták meg a 27 lóerős elektromos motorokat. A modell a tervek szerint nem lesz képes kizárólag elektromotorral gurulni, mint például a Lexus autói, de a fékezési energia visszanyerő rendszer működni fog, a lítium-ion akkumulátorok a csomagtartó mellett kapnak majd helyet.


Ha valamelyik márka, akkor a Rolls-Royce biztosan nem a minél alacsonyabb fogyasztás elérése érdekében készít hibrid modellt. A Ghost ugyanis jövőre sem fog alább adni a 6,6 literes 12 hengeres benzinfalójából, az elképzelések szerint az új elektromos motoroknak köszönhetően 15%-kal fog csökkeni a kocsi fogyasztása.

Az új modell népszerűsége várhatóan a nagyobb forgatónyomatéka miatt javuló gyorsulásának és a mostanság kifejezetten divatos "hibrid" szónak lesz köszönhető. A típus áráról még nem közölt adatokat az autógyár, de vélhetően - azonos felszereltség mellett - valamivel drágább lesz a most 200 és 300 ezer euró (kb. 56 és 84 millió forint) közötti ártartományban eladásra kínált Ghostoknál.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?