Gyárbezárás: Jaguar vagy Range Rover?

2009. szeptember 25. 14:02

Egyelőre még nem dőlt el, hogy melyik gyáregységétől kíván megválni a Jaguar Land Rover: a Jaguarokat gyártó Castle Bromwich-itől, vagy a Range Rovereket termelő Solihull-itól, de a tömeges elbocsátások rémképétől már most óvják alkalmazottaikat.

Az indiai Tata autógyártó számára nem sokat hozott eddig a konyhára a tavaly felvásárolt két brit autómárka, melyekből jóval kevesebbet sikerül idén eladni, mint tavaly, így nem csoda, ha veszteséget termeltek a vállalatóriásnak.

A Tata már korábban jelezte, hogy gyárbezárások várhatók, most azonban ismét napirendre került a kérdés, hogy melyik legyen az. A brit Guardian cikke szerint jövőre dönt a cég a két gyár sorsa felől, de minden dolgozót, és persze a kormányt is igyekszik megnyugtatni, hogy ez nem eredményez feltétlenül létszámcsökkenést, hiszen terveik között szerepet el új gyáregység felállítása, melynek köszönhetően akár még 800 fővel gazdagodhat is a dolgozói létszám.

A Jaguar Land Rovernél egyébként jelenleg ötezren dolgoznak Solihullban, kétezren Castle Bromwichben és mintegy 1800-an Halewoodban. A tervezett új egységtől jelentős versenyképesség javulást vár a cég, ugyanis egészen új gyártási stratégiát kívánnak alkalmazni.

A vállalatnál korábban már vezettek be költségcsökkentő intézkedéseket: 100 ezerrel csökkentve a termelés darabszámát, 2500 munkavállalótól megválva, és a fizetéseket befagyasztva.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?