-2 °C Budapest

Gyárbezárás: Jaguar vagy Range Rover?

2009. szeptember 25. 14:02

Egyelőre még nem dőlt el, hogy melyik gyáregységétől kíván megválni a Jaguar Land Rover: a Jaguarokat gyártó Castle Bromwich-itől, vagy a Range Rovereket termelő Solihull-itól, de a tömeges elbocsátások rémképétől már most óvják alkalmazottaikat.

Az indiai Tata autógyártó számára nem sokat hozott eddig a konyhára a tavaly felvásárolt két brit autómárka, melyekből jóval kevesebbet sikerül idén eladni, mint tavaly, így nem csoda, ha veszteséget termeltek a vállalatóriásnak.

A Tata már korábban jelezte, hogy gyárbezárások várhatók, most azonban ismét napirendre került a kérdés, hogy melyik legyen az. A brit Guardian cikke szerint jövőre dönt a cég a két gyár sorsa felől, de minden dolgozót, és persze a kormányt is igyekszik megnyugtatni, hogy ez nem eredményez feltétlenül létszámcsökkenést, hiszen terveik között szerepet el új gyáregység felállítása, melynek köszönhetően akár még 800 fővel gazdagodhat is a dolgozói létszám.

A Jaguar Land Rovernél egyébként jelenleg ötezren dolgoznak Solihullban, kétezren Castle Bromwichben és mintegy 1800-an Halewoodban. A tervezett új egységtől jelentős versenyképesség javulást vár a cég, ugyanis egészen új gyártási stratégiát kívánnak alkalmazni.

A vállalatnál korábban már vezettek be költségcsökkentő intézkedéseket: 100 ezerrel csökkentve a termelés darabszámát, 2500 munkavállalótól megválva, és a fizetéseket befagyasztva.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem