-2 °C Budapest

A startpisztoly dörrenésére vár az 1952-es Jaguar versenyautó

2009. július 21. 17:02

Képletesen egy augusztusi, Kaliforniában megrendezésre kerülő aukció startpisztolyának eldörrenésére vár az a történelmi 1952-es Jaguar C-Type versenyautó, melyet még a legendás versenyző, Phil Hill vezetett győzelemre az ötvenes évek elején.

A ritka modellből mindössze 53 darab készült, a képen látható versenyautó egyike az első sorozatnak, amit a tengerentúlon kezdtek versenyeztetni. Az autó 1952-ben hajóval érkezett New York-ba, ahonnan azonnal továbbszállították Wisconsinba, az első megmérettetés helyszínére.

Jaguar C-Type versenyautó (Forrás: motorauthority.com)

Már a bemutatkozás is jól sikerült, de nem kellett sokat várni az első győzelemre sem. A Sheldon Kupán a világbajnok Phil Hill, akkor még alig 25 évesen a dobogó legfelső fokára állhatott, ami óriási reklámértékkel bírt a Jaguarnak Amerikában.

A járgány az évtizedek során többször is gazdát cserélt, akik mindig nagy becsben tartották és a szükséges javításokat mindig időben elvégezték. Az autó még indult néhány versenyen, de szinte hihetetlen módon sohasem törték össze.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem