Magyar-szlovák egyetértés: hidak a két ország között!

Pénzcentrum
2009. február 5. 17:30

2009. február 5-én Budapesten tartotta soron következő ülését a Magyar-Szlovák Infrastruktúra Vegyesbizottság. Az államtitkári szintű találkozón a magyar tárgyalódelegációt Dr. Csepi Lajos, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium közlekedési szakállamtitkára vezette, míg a szlovák delegáció élén Milan Moj¹, a szlovák Közlekedési Posta és Hírközlési Minisztérium államtitkára tárgyalt magyar partnerével.

A konstruktív szellemű megbeszélésen a felek kölcsönösen kifejezték abbéli szándékukat, hogy szorosabbra fűzik a két ország észak-déli irányú közúti kapcsolatait. A megbeszélést a felek egy idén megrendezendő miniszteri szintű találkozó előkészítésének tekintették, valamint rögzítették az addig elvégzendő feladatokat is.

Mindkét fél kifejezte szándékát, hogy - különös tekintettel a Schengen által biztosított feltételekre - fokozatosan kialakítják a helyi kapcsolatok újjáépítésének feltételeit. Az Ipoly hídjai közül a legelőkészítettebb pösténypusztai és ráróspusztai projektekkel kapcsolatosan mind a magyar, mind a szlovák delegáció abbéli reményét fejezte ki, hogy a kivitelezési munkálatok már az idén nyáron megindulhatnak.

Mint ismeretes, a két híd újjáépítésére Magyarország és Szlovákia közös pályázatot nyújtott be 2008. december 16-án az Európai Területi Együttműködési pályázatra. A két fél folyamatosan figyelemmel kíséri a projektek helyzetét és a pályázatok alakulását, valamint előkészületeket tesz, hogy további hidak építésének feltételei is megteremtődjenek.

A megbeszélésen szó esett a magyarországi Komáromot és a szlovák oldalon lévő Komarnót összekötő közúti hídról is. A felek egyetértettek abban, hogy a hidat az országos főúthálózat részeként szükséges megvalósítani, amihez közös vizsgálatra és azt követően a határmetszési pont rögzítését célzó kétoldalú kormányközi megállapodásra van szükség. A két fél egyetértett abban, hogy a szükséges előkészítő munka időigénye 2-3 év, amelyet követően - legkorábban 2013 után - kezdődhet meg a közös beruházás.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A tárgyalópartnerek abban is megállapodtak, hogy kétoldalú egyezményben erősítik meg a távlati fejlesztési elképzelésekben szereplő, Miskolcot Kassával összekötő gyorsforgalmi út határmetszéspontját.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem