11 °C Budapest

Magától parkoló autóval vészelné át a válságot a Ford

Pénzcentrum
2008. december 30. 12:00

A Ford Motor következő évben megjelenő két Lincoln-modellje képes lesz önmagát elhelyezni a parkolóban. Az autógyártó ilyen és hasonló lépésekkel kívánja túlélni a válságot, mely az autóipar egészét fenyegeti.

A Ford megoldása nem újdonság, hasonló fejlesztésekkel már a Lexus is előállt. A Ford azonban a hírek szerint hosszabb távon széles körben beépítené autóiba a segédeszközt, hogy ezzel is megnyerje a vásárlók tetszését. A rendszert jövő hónapban, a detroiti autóvásáron mutatják be a nagyérdeműnek, a Lincoln MKS és MKT modellekben. Ezen felül a Ford a Fusion egy hibrid változatával is előáll, mely akár 41 mérföldet is elgurul egyetlen gallon benzinnel: ez 5,7 literes fogyasztást jelent 100 kilométeren - városi üzemmódban.

Hiába csökkent az olaj hordónkénti árfolyama 40 dollár közelébe, a Ford továbbra is az üzemanyag-takarékos, technológiai újításokkal megtűzdelt gépjárművekre teszi le a voksát. A Ford vezetői komoly presztízsnövekedést várnak az olyan újításoktól, mint hangvezérelt kommunikációs és hifi-rendszer, mely Sync néven tavaly került a gépjárművekbe.

Ugyanakkor a szkeptikus kereskedők nincsenek teljesen meggyőződve arról, hogy az automatikus parkolási rendszer átütő siker lez majd. A Lexusnál az opció 700 dollárba került - a vevők pedig nem igazán kapkodtak érte

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?