16 °C Budapest

Az autósoknál az Allianz a nyerő (x)

Pénzcentrum
2008. november 28. 07:59

Az új ügyfeleknek versenyképes díjakkal, a meglévő és kárt nem okozó*, személygépkocsival rendelkező lakossági ügyfeleinek pedig változatlan díjakkal és további igénybe vehető kedvezményekkel kínálja gépjármű-felelősségbiztosítását (Gfb) 2009-ben az Allianz. A részletekről dr. Kálózdi Tamást, az Allianz vezérigazgató-helyettesét kérdeztük.

Rendkívüli kedvezmények mellett extra szolgáltatások.



Milyen célokat tűzött ki maga elé az Allianz a mostani gfb-kampányban?

Társaságunkra, mint a gépjármű-felelősségbiztosítási piac legnagyobb szereplőjére kettős feladat vár a kampány alatt: egyrészről 1,6 millió ügyfelünk kiszolgálása a már tőlünk megszokott megbízható és versenyképes szolgáltatásainkkal, másrészről kedvező díj nyújtása azoknak az autósoknak, akik a biztosítóváltás mellett döntenek. Ezért a régi, hűséges (személygépjárművel rendelkező lakossági, nem flottás) ügyfeleinek, akiknek 2008-ban nem volt bonus-malus besorolást érintő kárkifizetéssel járó káruk, a várható infláció ellenére a gépjármű-felelősségbiztosítást 2009-ben változatlanul, a 2008. évivel azonos díjon nyújtjuk.

A kedvező díjakon túl különböző kedvezményekkel is várják az autósokat. Kiemelne néhányat ezek közül?

Túl azon, hogy a biztosítót váltó új ügyfelek számára - különösen az általunk kiemelten kezelt 28-40 év közötti, korosztály körében - kifejezetten kedvező díjakat kínálunk, egyszerűsítettük az ügyfelek számára biztosított kedvezményeinket, de az ügyfelek továbbra is egyedi igényeikhez igazítva csökkenthetik tovább biztosításuk alapdíját. Amennyiben az ügyfél a biztosítás díját nem havonta, hanem negyedévente fizeti, 3 százalék, féléves díjfizetés esetén 5 százalék, éves díjfizetési gyakoriság esetén pedig 8 százalék kedvezményben részesül. Ha pedig - bármely díjfizetési gyakoriság mellett - a kényelmes és biztonságos csoportos beszedési megbízást választja, úgy újabb 5 százalék, és ha mindezt az Allianz Banknál vezetett folyószámláról vagy hitelkártyáról történik további 5 százalék, azaz együttesen 10 százalék kedvezményt érhető el. Ezen felül az Allianz további 2+2 százalék díjkedvezményt biztosít, ha az ügyfél - a gyorsabb elérhetőség és kényelmesebb kiszolgálás érdekében - megadja mobiltelefonszámát és e-mail elérhetőségét **.

Az ajánlatukban szerepel az aktív kárrendezési szolgáltatás. Mit jelent ez pontosan?

Ez egy kényelmi szolgáltatás, külön díj fizetése nélkül. Ha az Allianz casco és gépjármű felelősségbiztosítással is rendelkező ügyfele a vétlen károsult egy belföldi balesetben, a károkozó pedig egy másik magyarországi biztosítónál rendelkezik érvényes kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással, akkor az Allianz rendezi ügyfelének a gépjárműben keletkezett kárát a károkozó biztosítója helyett. Kifizeti a megállapított kártérítést a károsultnak, majd a károkozó biztosítójával elszámol. Ügyfeleinket így megkíméljük a hosszadalmas ügyintézéstől, és segítségünkkel gyorsan és biztonságosan juthatnak hozzá a kártérítési összeghez, a casco önrészesedés levonása nélkül. Az aktív kárrendezési szolgáltatásunkat, Allianz Aktív Plusz néven - kedvező díj ellenében - azon GFB szerződéssel rendelkező ügyfeleinknek is kínáljuk, akik nem rendelkeznek Casco biztosítással társaságunknál.

Az Allianz a biztosítás mellett már teljeskörű pénzügyi szolgáltatásokkal áll ügyfelei rendelkezésére. Milyen előnyökkel jár ez számukra a kampány során?


A gépjármű-felelősségbiztosítást kötő ügyfelek számára az Allianz a pénzügyi csoport által kínált egyéb termékekre is kiterjedő kedvezményrendszert dolgozott ki. Ennek keretében, ha az ügyfél 2009. január 1-jéig a gfb-je mellé Allianz Casco biztosítást is köt, akkor annak díjából 10 százalék partnerkedvezményt adunk. Az Allianz Otthonbiztosítás díjából pedig most rendkívüli 15 százalékos kedvezményt biztosítunk. Külön kiemelném az Allianz Bank által biztosított kedvezményeket*** , ami az Allianz idei ajánlatának egyik "ékköve". Például a meghatározott feltételeknek megfelelő gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkező ügyfeleinknek a kedvezményes tankolásra jogosító Allianz Autós Hitelkártyához a Bank mostantól egy bizonyos hitelkeretet (THM: 35,52%)**** ajánl fel. Így nemcsak literenként akár 9 forinttal olcsóbban lehet tankolni *****, de akár hitelre is. A másik rendkívül hasznos szolgáltatásunk, hogy aktív Allianz bankszámlával rendelkező ügyfeleink két kedvezménycsomag közül választhatnak. Ingyenes számlavezetés és ingyenes csoportos beszedési megbízások mellett az ATM kedvezménycsomag ingyenes készpénzfelvételi lehetőséget biztosít az összes Magyarországon és külföldön található készpénzkiadó automatából és a postán is, a KamatMax kedvezménycsomag pedig a megszokott bankszámlakamatoknál jóval magasabb kamatot kínál a bankszámlán lévő pénzre lekötés nélkül is.

Hol tájékozódhatnak az érdeklődők az Önök által kínált kedvezményekről és szolgáltatásokról?

Az Allianz gépjármű-felelősségbiztosításáról és a kedvezményekről további részletes információt személyes tanácsadóiktól, fióki munkatársainktól a 06-40-421-421-es telefonos ügyfélszolgálatunkon kollégáink adnak, vagy keressék a www.allianz.hu címen honlapunkat, illetve a www.allianzdirect.hu-t, ahol rögtön szerződésüket is megköthetik.

*A 2008. évben első kárkifizetéssel járó kára nem volt.
**Bit. 155. § (1) A biztosító, a biztosításközvetítő és a biztosítási szaktanácsadó ügyfeleinek azon biztosítási titkait jogosult kezelni, amelyek a biztosítási szerződéssel, annak létrejöttével, nyilvántartásával, a szolgáltatással összefüggnek. Az adatkezelés célja csak a biztosítási szerződés megkötéséhez, módosításához, állományban tartásához, a biztosítási szerződésből származó követelések megítéléséhez szükséges, vagy az e törvény által meghatározott egyéb cél lehet.

***Az Allianz Bank Zrt. által nyújtott termékek és szolgáltatások részletes feltételeit a termékekre és szolgáltatásokra vonatkozó egyes Általános Szerződési Feltételek, az ügyféllel kötött egyedi szerződések, a mindenkor hatályos Kondíciós Listák, valamint a terméktájékoztatók tartalmazzák.
****A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mértéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. Az Allianz Autós Hitelkártya elszámolási időszaka 30 nap. THM értéke - a második évtől fizetendő kártyadíjjal együtt - a második évtől: 36,99%.
A bank a hitelbírálat jogát fenntartja, ajánlatát kizárólag a levél címzettjeként szereplő magánszemély számára tartja fenn, amennyiben a Központi Hitelinformációs Rendszerben adósként nem szerepel.
***** A számítás 300 Ft-os üzemanyagárnál és a 30 napos elszámolási időszakban történő, legalább 12 001 Ft-os, a kártyával történő vásárlásra vonatkozik. Alacsonyabb összegű vásárlások esetén alacsonyabb értékű kedvezményben részesül. A kedvezmény csak abban az esetben vehető igénybe, ha Ön díjjal rendezett Allianz gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkezik. A kártya és a kedvezmények részletes kondícióit az Allianz Autós Hitelkártya kondíciós lista tartalmazza.
(x)

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem