11 °C Budapest

Kétségbeestek a lengyelek: 10 milliárdot fizettetek volna a Mercedesnek!

Pénzcentrum
2008. június 20. 08:15

Nem csak a románok, a lengyelek is csalódottan fogadták a Mercedes döntését, hogy Magyarországon valósítja meg nagyszabású beruházását, itt kezd üzemet építeni. A lengyel kormány külföldi beruházásokat ösztönző hivatalának vezetője elismerte, hogy az utolsó pillanatig reménykedtek, és már alá is írták a szándéknyilatkozatot, egy 130 millió zloty (9,3 milliárd forint) értékű készpénzes támogatásra, ami mellett adókedvezményeket és piaci ár alatti építési területet ajánlottak a német vállalatnak - írja a Napi Gazdaság.

A szakértők szerint egyetlen magyarázata lehet a döntésnek, mégpedig az, hogy a magyarok még kedvezőbb ajánlatot tettek, ugyanis itt a munkaerőköltségek 30 százalékkal magasabbak, mint a lengyeleknél.

Lengyelország egyre borúsabban látja a helyzetet, ugyanis ez már az ötödik alkalom, hogy veszít régiós vetélytársaival szemben, a Toyota és a Hyundai Csehországban, a Peugeot és a Kia pedig Szlovákiában építette meg gyárát. Mások szerint azonban nem meglepő a helyzet, mivel Lengyelországban csökkennek az új autó eladások, gyorsan emelkednek a bérek, ráadásul az autópályák kiépítettsége sem megfelelő.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?