3 napra kitiltják az autókat a városból!

Pénzcentrum
2008. június 18. 05:40

A New Yorkban lakók régóta dédelgetett álma, hogy a zsúfolt város felszabaduljon, Manhattan utcáin pedig ne robogjanak unos-untalan a zajos kocsik. Mostantól ez az álom, ha némi módosítással és korláttal is, de úgy tűnik, valóra válhat.

A hét elején ugyanis a Nagy Alma polgármestere, Michael R. Bloomberg bejelentette, augusztus hónap három szombatján autómentes zónák lesznek a manhattani városrészben. A Brooklyn Bridge-től a Park Avenue-ig, illetve az Upper East Side által határol területre nem hajthatnak be autók, teherautók, illetve buszok reggel 7 és éjjel 1 óra között.

A kezdeményezés egyelőre kísérleti jellegű, azonban amennyiben beválik, a polgármester mindenképpen fontolóra veszi, hogy kiterjesszék-e az akciót. Az ötlet célja, hogy az autómentes utcák a járókelők, biciklisek birodalmává válhasson, de például fitnesz-, és jógaórákat is tartanak a felszabadult területeken, sőt biciklikölcsönzőket is létesítenek.

Az ötlet egyébként egyáltalán nem új, már több nagyváros is kipróbálta, milyen az autómentes belvárosi élet, így például London, Párizs, vagy Bogota. Persze a zónában tevékenykedő üzletek tulajdonosai már nem repesnek a terv hallatán az örömtől, az ott lakók azonban annál is inkább...

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem