3 °C Budapest

Áttörés! - Szerdától annyi a dízeleseknek...

Pénzcentrum
2007. november 19. 12:39

Szerdán 0 órától újabb négy forinttal emeli a gázolaj árát a MOL - tudta meg a portfolio.hu. Mivel a benzinek ára nem változik, a történelemben először a bruttó nagykereskedelmi árak szintjén már drágább lesz a gázolaj, mint a benzin. Történelmi áttörésnek lehetünk tanúi az ország üzemanyagpiacán szerdán 0 órakor, a gázolaj ára ugyanis a MOL bruttó nagykereskedelmi árainak szintjén a 95-ös benzin ára fölé kerül (a különbség éppen fél forint). Erre azt követően kerül sor, hogy a portfolio.hu értesülései szerint a gázolaj ára bruttó négy forinttal emelkedik, a benzinek ára ugyanakkor változatlan marad. Az emelésre szerdán úgy kerül sor, hogy az elmúlt egy hétben olajár-emelkedés nem történt a világpiacon és a dollár-forint árfolyamban sem következett be komolyabb változás. A gázolaj jegyzésára mindeközben feltehetően a fűtési szezon beindulásával kapcsolatos félelmeknek köszönhetően emelkedett. A brent árfolyamának alakulásaEnergia - alapanyag melléklet

Szerdán 0 órától újabb négy forinttal emeli a gázolaj árát a MOL - tudta meg a portfolio.hu. Mivel a benzinek ára nem változik, a történelemben először a bruttó nagykereskedelmi árak szintjén már drágább lesz a gázolaj, mint a benzin.

Történelmi áttörésnek lehetünk tanúi az ország üzemanyagpiacán szerdán 0 órakor, a gázolaj ára ugyanis a MOL bruttó nagykereskedelmi árainak szintjén a 95-ös benzin ára fölé kerül (a különbség éppen fél forint). Erre azt követően kerül sor, hogy a portfolio.hu értesülései szerint a gázolaj ára bruttó négy forinttal emelkedik, a benzinek ára ugyanakkor változatlan marad.


Az emelésre szerdán úgy kerül sor, hogy az elmúlt egy hétben olajár-emelkedés nem történt a világpiacon és a dollár-forint árfolyamban sem következett be komolyabb változás. A gázolaj jegyzésára mindeközben feltehetően a fűtési szezon beindulásával kapcsolatos félelmeknek köszönhetően emelkedett.
A brent árfolyamának alakulása
brent-1y
Energia - alapanyag melléklet

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?