Áttörés! - Szerdától annyi a dízeleseknek...

Pénzcentrum
2007. november 19. 12:39

Szerdán 0 órától újabb négy forinttal emeli a gázolaj árát a MOL - tudta meg a portfolio.hu. Mivel a benzinek ára nem változik, a történelemben először a bruttó nagykereskedelmi árak szintjén már drágább lesz a gázolaj, mint a benzin. Történelmi áttörésnek lehetünk tanúi az ország üzemanyagpiacán szerdán 0 órakor, a gázolaj ára ugyanis a MOL bruttó nagykereskedelmi árainak szintjén a 95-ös benzin ára fölé kerül (a különbség éppen fél forint). Erre azt követően kerül sor, hogy a portfolio.hu értesülései szerint a gázolaj ára bruttó négy forinttal emelkedik, a benzinek ára ugyanakkor változatlan marad. Az emelésre szerdán úgy kerül sor, hogy az elmúlt egy hétben olajár-emelkedés nem történt a világpiacon és a dollár-forint árfolyamban sem következett be komolyabb változás. A gázolaj jegyzésára mindeközben feltehetően a fűtési szezon beindulásával kapcsolatos félelmeknek köszönhetően emelkedett. A brent árfolyamának alakulásaEnergia - alapanyag melléklet

Szerdán 0 órától újabb négy forinttal emeli a gázolaj árát a MOL - tudta meg a portfolio.hu. Mivel a benzinek ára nem változik, a történelemben először a bruttó nagykereskedelmi árak szintjén már drágább lesz a gázolaj, mint a benzin.

Történelmi áttörésnek lehetünk tanúi az ország üzemanyagpiacán szerdán 0 órakor, a gázolaj ára ugyanis a MOL bruttó nagykereskedelmi árainak szintjén a 95-ös benzin ára fölé kerül (a különbség éppen fél forint). Erre azt követően kerül sor, hogy a portfolio.hu értesülései szerint a gázolaj ára bruttó négy forinttal emelkedik, a benzinek ára ugyanakkor változatlan marad.


Az emelésre szerdán úgy kerül sor, hogy az elmúlt egy hétben olajár-emelkedés nem történt a világpiacon és a dollár-forint árfolyamban sem következett be komolyabb változás. A gázolaj jegyzésára mindeközben feltehetően a fűtési szezon beindulásával kapcsolatos félelmeknek köszönhetően emelkedett.
A brent árfolyamának alakulása
brent-1y
Energia - alapanyag melléklet

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 18. hétfő
Lukács
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07