15 °C Budapest

A bioüzemanyagok káros hatása

Pénzcentrum
2007. szeptember 12. 08:15

A mezőgazdasági termékek árának emelkedése, a várható természetrombolás, a magas költségek és a klímaváltozás lassításában vélhetően csekély szerepe miatt ellenzi a bioüzemanyagok állami támogatását a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) - írja a Népszabadság.

 A bioüzemanyagnak mint alternatív erőforrásnak a használata súlyos piaci feszültségeket okoz, anélkül, hogy környezetvédelmi szempontból érdemi hasznot hajtana, hangoztatják a jelentés szerzői. Hozzáteszik: a károsanyag-kibocsátás legfeljebb három százalékkal csökkenhet, de hatalmas anyagi ráfordítások árán. S félő, hogy a kormányzati lelkesedés és az energiafüggetlenedési törekvések miatt erdőket irtanak ki, legelőket alakítanak át a bioüzemanyaghoz szükséges növények termesztésére. Az OECD megkérdőjelezi az Európai Unió azon eltökéltségét is, hogy 2020-ig az üzemanyagok tíz százalékát a mezőgazdasági termények feldolgozása révén kell előállítani.
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04