71 kilométernyi száguldás

Pénzcentrum
2007. július 13. 11:45

2007-ben a tervek szerint mintegy 71 kilométernyi újonnan épített autópályaszakasz kerül az Állami Autópálya Kezelő Zrt. üzemeltetésébe. A cég ennek megfelelően folyamatosan fejleszti mérnökségi hálózatát és eszközparkját.

Az előzetes tervek szerint idén kora őszig Magyarországon mintegy 71 kilométernyi autópálya-szakaszt adnak át a kivitelezők, melyek üzemeltetési és fenntartási feladatait az Állami Autópálya Kezelő Zrt. fogja ellátni.

Elsőként az M8-as autópálya részét képező Dunaújvárosi Duna-híd átadására kerül sor, melynek időpontja július 23-ra esik. A létesítménnyel együtt összesen 5 kilométernyi autópályaszakasz kezelését veszi át a Társaság. Az idei átadások következő állomásaként várhatóan augusztus 8-án helyezik forgalomba az M7-es autópálya Zamárdi és Balatonszárszó közötti 15 kilométeres szakaszát. Nem sokkal ezt követően, a jelenlegi terveknek megfelelően augusztus 24-én szintén az M7-es autópályán adják át a Nagykanizsa és Becsehely közötti 12 kilométeres pályarészt. A sort az M3-as autópálya Görbeháza és Nyíregyháza közé eső 39 kilométeres szakaszának forgalomba helyezése zárja, amelyre jelen állás szerint szeptember 14-én kerül sor.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az üzemeltetésébe tartozó gyorsforgalmi úthálózat bővülésével párhuzamosan folyamatosan növeli mérnökségei számát és fejleszti eszközparkját. Ennek megfelelően idén összesen négy új autópálya-mérnökséget létesít az átadott útszakaszok kezelési feladatainak ellátására. Az új üzemegységek mind személyi, mind eszközállományukat tekintve alkalmasak lesznek az összes útkezelői és útüzemeltetői feladat elvégzésére (téli útüzemeltetés, forgalomterelés, pálya menti műtárgyak és a növényzet gondozása).


A mérnökségeken kívül az ÁAK Zrt. saját ügyfélszolgálati irodáinak hálózatát is folyamatosan bővíti. Ennek köszönhetően április 6-án nyitotta meg kapuit a társaság legújabb irodája, amely az M35-ös autópálya 24. kilométerszelvényénél található Hajdúböszörményi Mérnökség telephelyén kapott helyet.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16