2 °C Budapest

71 kilométernyi száguldás

Pénzcentrum
2007. július 13. 11:45

2007-ben a tervek szerint mintegy 71 kilométernyi újonnan épített autópályaszakasz kerül az Állami Autópálya Kezelő Zrt. üzemeltetésébe. A cég ennek megfelelően folyamatosan fejleszti mérnökségi hálózatát és eszközparkját.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az előzetes tervek szerint idén kora őszig Magyarországon mintegy 71 kilométernyi autópálya-szakaszt adnak át a kivitelezők, melyek üzemeltetési és fenntartási feladatait az Állami Autópálya Kezelő Zrt. fogja ellátni.

Elsőként az M8-as autópálya részét képező Dunaújvárosi Duna-híd átadására kerül sor, melynek időpontja július 23-ra esik. A létesítménnyel együtt összesen 5 kilométernyi autópályaszakasz kezelését veszi át a Társaság. Az idei átadások következő állomásaként várhatóan augusztus 8-án helyezik forgalomba az M7-es autópálya Zamárdi és Balatonszárszó közötti 15 kilométeres szakaszát. Nem sokkal ezt követően, a jelenlegi terveknek megfelelően augusztus 24-én szintén az M7-es autópályán adják át a Nagykanizsa és Becsehely közötti 12 kilométeres pályarészt. A sort az M3-as autópálya Görbeháza és Nyíregyháza közé eső 39 kilométeres szakaszának forgalomba helyezése zárja, amelyre jelen állás szerint szeptember 14-én kerül sor.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az üzemeltetésébe tartozó gyorsforgalmi úthálózat bővülésével párhuzamosan folyamatosan növeli mérnökségei számát és fejleszti eszközparkját. Ennek megfelelően idén összesen négy új autópálya-mérnökséget létesít az átadott útszakaszok kezelési feladatainak ellátására. Az új üzemegységek mind személyi, mind eszközállományukat tekintve alkalmasak lesznek az összes útkezelői és útüzemeltetői feladat elvégzésére (téli útüzemeltetés, forgalomterelés, pálya menti műtárgyak és a növényzet gondozása).


A mérnökségeken kívül az ÁAK Zrt. saját ügyfélszolgálati irodáinak hálózatát is folyamatosan bővíti. Ennek köszönhetően április 6-án nyitotta meg kapuit a társaság legújabb irodája, amely az M35-ös autópálya 24. kilométerszelvényénél található Hajdúböszörményi Mérnökség telephelyén kapott helyet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59