Kevesebbet kell tankolni, ha...

Pénzcentrum
2007. május 31. 16:00

Dugóban ülve nem csak az elvesztegetett idő miatt bosszankodhatunk, hanem a feleslegesen elfogyasztott üzemanyag miatt is. Van azonban megoldás, amelyet már a legnagyobb autógyártók is alkalmaznak a gyártásaik során.

A fent említet megoldás nem más mint a már jó néhány éve kidolgozott stop-start rendszer. Az utóbbi időben már letisztult annyira a technológia, hogy a legnagyobb gyártók is tervezik a szériautókba való beépítését.

Maga az automatika úgy működik, hogy az autó megállásakor leállítja a motort, majd mikor a vezető újra a gázra lép és megszünteti a fékezést, akkor a rendszer újra elindítja a motort.

Fejlesztők szerint ezáltal 10 százalékos fogyasztáscsökkenés érhető el. Ezáltal környezetbaráttá és költséghatékonyá tehető a járművek működése.

A Citroen és a BMW már alkalmazza a technológiát, a nagyok közül pedig az OPEL, a Mercedes és a VW is fontolgatja a berendezés beépítését.

További részletek:

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

http://www.autospectator.com/modules/news/article.php?storyid=9700

http://www.automotiveworld.com/ACM/content.asp?contentid=59099

http://www.automenedzser.hu/hirek/20070531_start_stop_kornyezetvedelem/2.aspx

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?