Minél kisebb annál jobb: az olcsó autóké a jövő

Pénzcentrum
2007. április 19. 16:00

A japán autóóriás szeretné kiaknázni az amerikai autópiacon kiaknázatlan réseit, melyeket főként a kiskategóriás autókínálat szűkösségében és a tisztán dízel meghajtású motorok hiányában lát. A Nissan ezért szeretne egy 10 000 dollárnál (1,8 millió forintnál) alacsonyabb árral rendelkező "kisautóval" megjelenni az amerikai piacon.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Nissan azonban nem az egyetlen, aki érzi az egyre növekvő olajárak okozta fordulatot, az piaci részesedésének megtartásáért küzdő General Motors gyártósorairól is kigördült már összesen 7300 dollárba (1,318 millió forintba) kerülő kisautó, azonban jelenleg ez a modell csakis Ázsiában elérhető.

A Nissan partnere, a francia Renault már forgalmaz Európában 10 000 dollárnál kisebb értékű autókat, és a Nissan-Renault közösen keresi a lehetőséget Indiában összesen 2500 dolláros (451 275 forintos) gépjárművel gyártásának megindítására.

A Nissan vezérigazgatója, Carlos Ghosn emellett azt is bejelentette, hogy az autógyár szeretne a következő három éven belül piacra lépni az Egyesült Államokban egy tisztán dízel meghajtású gépjárművel, mely véleménye szerint a környezetvédelemre és a hatékonyságra egyre nagyobb hangsúlyt fektető fogyasztók körében nagy az igény erre a típusra.

Bár a hatékonysággal kapcsolatos kérdésekre nem tudott választ adni Ghosn, annyi bizonyos, hogy a jelenleg forgalomban lévő dízelmotorok általában kisebb fogyasztással rendelkeznek, mint benzines társaik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09