6 °C Budapest

Minél kisebb annál jobb: az olcsó autóké a jövő

Pénzcentrum
2007. április 19. 16:00

A japán autóóriás szeretné kiaknázni az amerikai autópiacon kiaknázatlan réseit, melyeket főként a kiskategóriás autókínálat szűkösségében és a tisztán dízel meghajtású motorok hiányában lát. A Nissan ezért szeretne egy 10 000 dollárnál (1,8 millió forintnál) alacsonyabb árral rendelkező "kisautóval" megjelenni az amerikai piacon.

A Nissan azonban nem az egyetlen, aki érzi az egyre növekvő olajárak okozta fordulatot, az piaci részesedésének megtartásáért küzdő General Motors gyártósorairól is kigördült már összesen 7300 dollárba (1,318 millió forintba) kerülő kisautó, azonban jelenleg ez a modell csakis Ázsiában elérhető.

A Nissan partnere, a francia Renault már forgalmaz Európában 10 000 dollárnál kisebb értékű autókat, és a Nissan-Renault közösen keresi a lehetőséget Indiában összesen 2500 dolláros (451 275 forintos) gépjárművel gyártásának megindítására.

A Nissan vezérigazgatója, Carlos Ghosn emellett azt is bejelentette, hogy az autógyár szeretne a következő három éven belül piacra lépni az Egyesült Államokban egy tisztán dízel meghajtású gépjárművel, mely véleménye szerint a környezetvédelemre és a hatékonyságra egyre nagyobb hangsúlyt fektető fogyasztók körében nagy az igény erre a típusra.

Bár a hatékonysággal kapcsolatos kérdésekre nem tudott választ adni Ghosn, annyi bizonyos, hogy a jelenleg forgalomban lévő dízelmotorok általában kisebb fogyasztással rendelkeznek, mint benzines társaik.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?