1 °C Budapest

Milliárdokba kerül az új környezetvédelmi szabályozás - az autógyártók tiltakoznak

Pénzcentrum
2007. március 13. 14:00

Egységbe tömörítette az amerikai autógyártókat a Kongresszus azon kezdeményezése, melynek értelmében a gépjárműgyártó óriásoknak a következő időszakban évente 4 százalékkal kellene növelniük az általuk gyártott gépjárművek üzemanyag-hatékonyságát.

A tervezett intézkedésben foglalt feltételeket a Ford, a Chrysler, a Toyota és General Motors is tarthatatlannak minősítette, a "rohamtempóban" véghezvitt fejlesztés az előzetes becslések szerint ugyanis nem kevesebb mint 114 milliárd dollárt emészt majd fel.

Az 1974-ben bevezetett standardok felülvizsgálatára azonban, az amerikai döntéshozók szerint mindenképpen szükség van, mivel azok a globális felmelegedés elleni küzdelem egyik fontos elemét adják. Az amerikai kormány ezen kívül további korlátozásokat tervez az üvegházhatást kiváltó gázokat illetően, amely akár emissziós adó bevezetésével is együtt járhat.

Az amerikai autógyártók azonban arra figyelmeztetnek, hogy az általuk betarthatatlannak minősített intézkedés okozta veszteséget nem csupán ők viselik majd, több millió dolláros kiesésre számíthat Detroit is. A helyzetet tovább súlyosbíthatja, hogy a kiskategóriás autókat gyártásának külföldre telepítése körülbelül 17 000 ember munkáját veszélyezteti.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?