Életérzés és presztízs - egyre többen akarnak luxusautót

Pénzcentrum
2006. november 2. 11:00

Az autóeladások csökkenése ellenére egyre magasabb az igény a presztízsmárkák iránt, egyre keresettebb az Aston Martin, Lamborghini, Ferrari, Maserati, illetve a Bentley - írja a Napi.

Már Magyarországon is beszerezhetőek az olyan presztízsmárkák, mint az Aston Martin, Lamborghini, Ferrari, Maserati, Bentley. A vásárlók választásában kiemelkedően fontos a márkanév, és az ehhez kapcsolódó életérzés szerepe.

Szűcs Barna, a luxusautók eladására specializálódott Rózsadomb Autó Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a 2004-es csúcs óta kis mértékben visszaesett a kereslet, de még így is évente 6-8 Bentleyt, 3-4 Lamborghinit, illetve Aston Martint értékesítenek. A kizárólagos magyarországi importőr Warm Up Kft. idén 15 Ferrarit és 20 Maseratit adott el.

A Rózsadomb Autó kívánságra bármilyen autót be tud szerezni, ha nincs extra kívánság, akár egy hét alatt, köszönhetően a jó külföldi kapcsolatoknak. A márkakereskedőtől megrendelt Ferrarira akár több mint 1 évet, a Maseratira 3-4 hónapot kell várni.

Vérten Sándor, a Porsche Hungária kommunikációs igazgatója szerint is egyre nagyobb a luxusautók iránti igény. Ők évente néhány Lamborghinit és Bentleyt is értékesítenek. Az autókra garanciát vállalnak, amely komoly előnyt jelent a szürkeimportból számrazó járművekkel szemben.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 4. vasárnap
Bulcsú
22. hét
Június 4.
Szentháromság
Június 4.
Pedagógusnap
Június 4.
Az építők napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04