31 °C Budapest

Nem luxus többé a luxusadó, mindenki fizetheti

Pénzcentrum
2006. október 10. 10:00

Minden ingatlant megadóztat a kormány 2008-tól. Az új köztehernél nincs alsó határ, tehát minden tulajdonosnak fizetnie kell.

A Magyar Nemzet birtokába jutott tervezet szerint már 15 millió forintos lakás esetében is évi 30 ezer forintot tesz ki, magasabb sávokban pedig másfél százalékig is nőhet az adóteher. Az ingatlanértékek meghatározása tekintetében a kormány a luxusadó bevezetésekor használt, vitatott módszereket vetné be.

Az új szabályozással megszűnne viszont a luxusadó, a kabinet ugyanakkor megtartaná az iparűzési adót, sőt 2009. január elsejétől - az adóalap szűkítése mellett - akár 9-10 százalékosra is növelné, jóllehet, korábban a kabinet azt hangoztatta: az ingatlanadó a megszűnő iparűzésiadó-bevételeket pótolhatná.

A lépésektől a kormány jövőre és 2008-ban 500-500 milliárd forintos többletet remél. A konvergenciaprogram szerint a következő években tovább nő az uniós viszonylatban is magasnak mondható magyar adóterhelés.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?