Luxus a vonaton

Pénzcentrum
2006. október 26. 10:30

Utazáskor sem nélkülözik már a luxust, a világon több helyen is elérhetőek a luxusvonatok szolgáltatásai, így például az Orient Expresszen, a Grand Expresszen, és hasonló társaikon.

Utazáskor sem nélkülözik már a luxust, a világon több helyen is elérhetőek a luxusvonatok szolgáltatásai, így például az Orient Expresszen, a Grand Expresszen, és hasonló társaikon.

A Venice Simplon - Orient Expressz különböző útvonalakon fut, az eredeti Párizs-Isztambul vonalon évente egyszer vehetik igénybe a vonat szolgáltatásait az utazók. Egy hatnapos, teljes út ára 1,2 millió forint, de ebben benne van a teljes ellátás, és a luxusszálloda ára is- írja a Világgazdaság.

Az oroszországi Grand-Expressz Moszkva és Szentpétervár között jár, a kocsikban egyszemélyes, légkondicionált kupék várják az utasokat, amelyekhez saját fürdőszoba, plazmatévé, hifi és internet-hozzáférés jár. Az útra a jegy 400 dollárba kerül.

Indiában az egykori guruló királyi paloták szolgálnak ma luxusvonatként, ezekkel többek között Agrába, Bharatpurba, Delhibe, Dzsaipurba, Mandiba és Patanba juthatnak el. A Guruló Palota, a Királyi Orient és a Tündérkirálnyő nevekkel illetett járatokon különféle éttermek, könyvtár, különleges fürdőszoba, inasok szolgálják az utasok kényelmét, s az út során palotákba, erődökbe és múzeumokba is ellátogathatnak az utazók.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Dél-Afrikában a Kék Vonat kínál ötcsillagos hotelnek beillő szolgáltatásokat. Az útvonal Pretoria és Fokváros között fekszik, az 1 600 kilométert 27 óra alatt teszi meg, s ez 1 060 euróba kerül.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 31. szerda
Angéla, Petronella
22. hét
Május 31.
A Kihívás Napja
Május 31.
A Testvérek Napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?