Luxus a vonaton

Pénzcentrum
2006. október 26. 10:30

Utazáskor sem nélkülözik már a luxust, a világon több helyen is elérhetőek a luxusvonatok szolgáltatásai, így például az Orient Expresszen, a Grand Expresszen, és hasonló társaikon.

Utazáskor sem nélkülözik már a luxust, a világon több helyen is elérhetőek a luxusvonatok szolgáltatásai, így például az Orient Expresszen, a Grand Expresszen, és hasonló társaikon.

A Venice Simplon - Orient Expressz különböző útvonalakon fut, az eredeti Párizs-Isztambul vonalon évente egyszer vehetik igénybe a vonat szolgáltatásait az utazók. Egy hatnapos, teljes út ára 1,2 millió forint, de ebben benne van a teljes ellátás, és a luxusszálloda ára is- írja a Világgazdaság.

Az oroszországi Grand-Expressz Moszkva és Szentpétervár között jár, a kocsikban egyszemélyes, légkondicionált kupék várják az utasokat, amelyekhez saját fürdőszoba, plazmatévé, hifi és internet-hozzáférés jár. Az útra a jegy 400 dollárba kerül.

Indiában az egykori guruló királyi paloták szolgálnak ma luxusvonatként, ezekkel többek között Agrába, Bharatpurba, Delhibe, Dzsaipurba, Mandiba és Patanba juthatnak el. A Guruló Palota, a Királyi Orient és a Tündérkirálnyő nevekkel illetett járatokon különféle éttermek, könyvtár, különleges fürdőszoba, inasok szolgálják az utasok kényelmét, s az út során palotákba, erődökbe és múzeumokba is ellátogathatnak az utazók.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Dél-Afrikában a Kék Vonat kínál ötcsillagos hotelnek beillő szolgáltatásokat. Az útvonal Pretoria és Fokváros között fekszik, az 1 600 kilométert 27 óra alatt teszi meg, s ez 1 060 euróba kerül.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem