5 °C Budapest

Luxustól a garzonig - lakásárak a belvárosban

Pénzcentrum
2006. október 2. 11:00

Továbbra is jellemzően a fővárosi átlagnál magasabb árakkal találkozhatnak azok a vásárlók, akik az V. Kerületben szeretnének lakást venni. Kis szerencsével azonban itt is lehet "kevés2 pénzből elfogadható lakást vásárolni - derül ki Duna House összeállításából.

Már 11-12 millió forinttól lehet 25 négyzetméter körüli lakásokat venni, azonban ilyen árakkal igen ritkán találkozhatunk a kerületben. Az átlagos négyzetméterár 450 ezer forint körül alakul, hasonlóan a belső budai kerületekhez, a kínált lakások zömének ára is 20 millió forintnál kezdődik.

A külföldi vásárlók intenzíven érdeklődnek a kerület iránt, elsősorban a másfél szobásfelújított, világos lakásokat keresik., 100 ezer eurós értékhatárig, kiadás céljából.

A szintén befektetésben gondolkodó hazai vásárlók 13-15 millió forint közötti felújított garzonokat keresnek, aki viszont saját célra szeretne ingatlant vásárolni, az inkább a tágasabb lakásokat részesíti előnyben, 18-20 millió forint környékén.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kerület speciális szegmense a luxuskategória. Mivel ezekből a lakásokból a kínálat limitált, feltétlenül jó befektetésnek számítanak és igen keresettek is.

Ami kevésbé eladható, az a kínálatban szintén bőségesen szereplő sötét, földszinti, udvari ingatlanok kategóriája - ezeknél a lakásoknál nemegyszer 200 ezer forint alá süllyed a négyzetméterár.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 9. csütörtök
Abigél, Alex
6. hét
Február 9.
Pizza világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?