Luxustól a garzonig - lakásárak a belvárosban

Pénzcentrum
2006. október 2. 11:00

Továbbra is jellemzően a fővárosi átlagnál magasabb árakkal találkozhatnak azok a vásárlók, akik az V. Kerületben szeretnének lakást venni. Kis szerencsével azonban itt is lehet "kevés2 pénzből elfogadható lakást vásárolni - derül ki Duna House összeállításából.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Már 11-12 millió forinttól lehet 25 négyzetméter körüli lakásokat venni, azonban ilyen árakkal igen ritkán találkozhatunk a kerületben. Az átlagos négyzetméterár 450 ezer forint körül alakul, hasonlóan a belső budai kerületekhez, a kínált lakások zömének ára is 20 millió forintnál kezdődik.

A külföldi vásárlók intenzíven érdeklődnek a kerület iránt, elsősorban a másfél szobásfelújított, világos lakásokat keresik., 100 ezer eurós értékhatárig, kiadás céljából.

A szintén befektetésben gondolkodó hazai vásárlók 13-15 millió forint közötti felújított garzonokat keresnek, aki viszont saját célra szeretne ingatlant vásárolni, az inkább a tágasabb lakásokat részesíti előnyben, 18-20 millió forint környékén.

A kerület speciális szegmense a luxuskategória. Mivel ezekből a lakásokból a kínálat limitált, feltétlenül jó befektetésnek számítanak és igen keresettek is.

Ami kevésbé eladható, az a kínálatban szintén bőségesen szereplő sötét, földszinti, udvari ingatlanok kategóriája - ezeknél a lakásoknál nemegyszer 200 ezer forint alá süllyed a négyzetméterár.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20