Tízezren kerülnek utcára, hogy a részvényesek örüljenek

Pénzcentrum
2006. szeptember 27. 16:00

A piac kedvezően, míg a szakértők kétkedve fogadták a Peugeot a termelés átszervezéséről tett bejelentését. Az intézkedések életbelépése 10,000 munkavállaló számára jelenti majd az elbocsátást, emellett az autógyártó tervezi még a gyártósorok modernizálását és tőkeköltségek csökkentését is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A bejelentés következményeként a befektetői bizalom erősödött, amelynek eredményeképpen Párizsban 3 százalékkal emelkedett a Peugeot részvények árfolyama, ami az elmúlt évre jellemző tendenciózus, összesen 12 százalékos csökkenés után igazán jó hírt jelent a vállalat számára.

A jelenlegi tervezetet a vállalat januárban nyugalomba vonuló igazgatója készítette el, amelyen a szakértők véleménye szerint az új ügyvezető minden valószínűség szerint változtatásokat fog majd végrehajtani 2007 első negyedévében. A szakértők egyébként leginkább a várható költségcsökkenés mértékére vonatkozó adatokat hiányolják, és nagy többségük nem hisz benne, hogy az új vezetés záros határidőn ki tudja húzni a vállalatot jelenlegi állapotából.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?