17 °C Budapest

Ne add olcsón a jogsid! - Mennyiből úszhatod meg?

Pénzcentrum
2006. szeptember 15. 08:00

Régóta kapható már hazánkban is számos traffipax-detektor, melyekkel az autósok még időben felfedezhetik a rendőrök mérőműszereit ahhoz, hogy ne kerüljön jogosítványukba a száguldás élvezete. Anélkül, hogy bárkit is gyorshajtásra ösztönöznénk, szeretnénk áttekintést adni Olvasóinknak arról, mennyiből szerezhető be egy-egy ilyen berendezés és milyen szempontokat érdemes mérlegelni a döntés meghozatala előtt.


Összességében megállapítható, hogy a piacon kapható készülékek ára meglehetősen széles skálán mozog: az általunk megkérdezett üzletekben 27,900 Ft-tól egészen 126,900 Ft-ig kaptunk ajánlatokat, rákérdeztünk hát, mi is az a különbség, amiért sokszoros árat kell fizetni.

Az olcsóbb, alapkészülékek is kifejezetten jól használhatók, az alapfunkciók tekintetében nincs nagy különbség a kategóriák között, így elsősorban a kényelmi funkciókra sokat adóknak éri meg a drágább műszereket választani. Az alap detektorok csipogással jelzik a traffipaxokat, valamint ledes kijelzővel rendelkeznek, míg a jobb készülékek beszélnek is és szöveges kijelzőjük van. Az olcsóbb termékek jellemzően koreai gyártmányok, a magasabb árkategória képviselői viszont amerikaiak.

Fontos tudni, hogy a lézeres traffipaxot minden készülék 2 kilométerről jelzi, a hagyományos "elbújós" mérőt pedig az olcsóbb radarok 100-120 méterről szúrják ki, míg a drágábbak 300 méterről is figyelmeztetnek. Mindezek alapján megállapítható tehát, hogy a teljesítmény azért nem áll egyenes arányban az árral...

A tapasztalt autósok bizonyára tudják, hogy a lézeres esetben 80 méterről látható a rendszám, míg hagyományos fotót 45 méternél messzebbről nem lehet készíteni. Mindezek fényében elmondható, hogy az autósok többségének az olcsóbb készülék is bőven megfelel, inkább csak azoknak kell mélyebben a pénztárcájukba nyúlni, akik esztétikusabb, extra-funkciókkal felruházott detektort szeretnének.

A megkérdezett üzletek elmondása szerint a készülékeket egyre többen keresik, ám sajnos a legtöbb autós még mindig azt hiszi, hogy ezek használata illegális, holott egy 2003-as törvénymódosításnak köszönhetően nem kell rejtegetni a rendőrök elől a radart, azt bárki szabadon használhatja.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A hazai vásárlók többsége elsősorban az alacsonyabb árfekvésű készülékek iránt érdeklődik, jellemzően a 30-60 ezer forintos kategória a kelendő.

A detektorok iránt komolyabban érdeklődőknek nem árt tudniuk, hogy természetesen a fizika törvényszerűségei miatt ezek a berendezések sem tévedhetetlenek, így a gyártók és forgalmazók nem garantálhatják a 100%-os biztonságot, sőt a másik végletként előfordulhatnak vak-riasztások is (pl.: automata ajtók érzékelése miatt), ezek gyakorisága azonban csökkenthető, ha "City" üzemmódba kapcsoljuk a berendezést.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem