29 °C Budapest

Ne add olcsón a jogsid! - Mennyiből úszhatod meg?

Pénzcentrum
2006. szeptember 15. 08:00

Régóta kapható már hazánkban is számos traffipax-detektor, melyekkel az autósok még időben felfedezhetik a rendőrök mérőműszereit ahhoz, hogy ne kerüljön jogosítványukba a száguldás élvezete. Anélkül, hogy bárkit is gyorshajtásra ösztönöznénk, szeretnénk áttekintést adni Olvasóinknak arról, mennyiből szerezhető be egy-egy ilyen berendezés és milyen szempontokat érdemes mérlegelni a döntés meghozatala előtt.


Összességében megállapítható, hogy a piacon kapható készülékek ára meglehetősen széles skálán mozog: az általunk megkérdezett üzletekben 27,900 Ft-tól egészen 126,900 Ft-ig kaptunk ajánlatokat, rákérdeztünk hát, mi is az a különbség, amiért sokszoros árat kell fizetni.

Az olcsóbb, alapkészülékek is kifejezetten jól használhatók, az alapfunkciók tekintetében nincs nagy különbség a kategóriák között, így elsősorban a kényelmi funkciókra sokat adóknak éri meg a drágább műszereket választani. Az alap detektorok csipogással jelzik a traffipaxokat, valamint ledes kijelzővel rendelkeznek, míg a jobb készülékek beszélnek is és szöveges kijelzőjük van. Az olcsóbb termékek jellemzően koreai gyártmányok, a magasabb árkategória képviselői viszont amerikaiak.

Fontos tudni, hogy a lézeres traffipaxot minden készülék 2 kilométerről jelzi, a hagyományos "elbújós" mérőt pedig az olcsóbb radarok 100-120 méterről szúrják ki, míg a drágábbak 300 méterről is figyelmeztetnek. Mindezek alapján megállapítható tehát, hogy a teljesítmény azért nem áll egyenes arányban az árral...

A tapasztalt autósok bizonyára tudják, hogy a lézeres esetben 80 méterről látható a rendszám, míg hagyományos fotót 45 méternél messzebbről nem lehet készíteni. Mindezek fényében elmondható, hogy az autósok többségének az olcsóbb készülék is bőven megfelel, inkább csak azoknak kell mélyebben a pénztárcájukba nyúlni, akik esztétikusabb, extra-funkciókkal felruházott detektort szeretnének.

A megkérdezett üzletek elmondása szerint a készülékeket egyre többen keresik, ám sajnos a legtöbb autós még mindig azt hiszi, hogy ezek használata illegális, holott egy 2003-as törvénymódosításnak köszönhetően nem kell rejtegetni a rendőrök elől a radart, azt bárki szabadon használhatja.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A hazai vásárlók többsége elsősorban az alacsonyabb árfekvésű készülékek iránt érdeklődik, jellemzően a 30-60 ezer forintos kategória a kelendő.

A detektorok iránt komolyabban érdeklődőknek nem árt tudniuk, hogy természetesen a fizika törvényszerűségei miatt ezek a berendezések sem tévedhetetlenek, így a gyártók és forgalmazók nem garantálhatják a 100%-os biztonságot, sőt a másik végletként előfordulhatnak vak-riasztások is (pl.: automata ajtók érzékelése miatt), ezek gyakorisága azonban csökkenthető, ha "City" üzemmódba kapcsoljuk a berendezést.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22