11 °C Budapest

Ne add olcsón a jogsid! - Mennyiből úszhatod meg?

Pénzcentrum
2006. szeptember 15. 08:00

Régóta kapható már hazánkban is számos traffipax-detektor, melyekkel az autósok még időben felfedezhetik a rendőrök mérőműszereit ahhoz, hogy ne kerüljön jogosítványukba a száguldás élvezete. Anélkül, hogy bárkit is gyorshajtásra ösztönöznénk, szeretnénk áttekintést adni Olvasóinknak arról, mennyiből szerezhető be egy-egy ilyen berendezés és milyen szempontokat érdemes mérlegelni a döntés meghozatala előtt.


Összességében megállapítható, hogy a piacon kapható készülékek ára meglehetősen széles skálán mozog: az általunk megkérdezett üzletekben 27,900 Ft-tól egészen 126,900 Ft-ig kaptunk ajánlatokat, rákérdeztünk hát, mi is az a különbség, amiért sokszoros árat kell fizetni.

Az olcsóbb, alapkészülékek is kifejezetten jól használhatók, az alapfunkciók tekintetében nincs nagy különbség a kategóriák között, így elsősorban a kényelmi funkciókra sokat adóknak éri meg a drágább műszereket választani. Az alap detektorok csipogással jelzik a traffipaxokat, valamint ledes kijelzővel rendelkeznek, míg a jobb készülékek beszélnek is és szöveges kijelzőjük van. Az olcsóbb termékek jellemzően koreai gyártmányok, a magasabb árkategória képviselői viszont amerikaiak.

Fontos tudni, hogy a lézeres traffipaxot minden készülék 2 kilométerről jelzi, a hagyományos "elbújós" mérőt pedig az olcsóbb radarok 100-120 méterről szúrják ki, míg a drágábbak 300 méterről is figyelmeztetnek. Mindezek alapján megállapítható tehát, hogy a teljesítmény azért nem áll egyenes arányban az árral...

A tapasztalt autósok bizonyára tudják, hogy a lézeres esetben 80 méterről látható a rendszám, míg hagyományos fotót 45 méternél messzebbről nem lehet készíteni. Mindezek fényében elmondható, hogy az autósok többségének az olcsóbb készülék is bőven megfelel, inkább csak azoknak kell mélyebben a pénztárcájukba nyúlni, akik esztétikusabb, extra-funkciókkal felruházott detektort szeretnének.

A megkérdezett üzletek elmondása szerint a készülékeket egyre többen keresik, ám sajnos a legtöbb autós még mindig azt hiszi, hogy ezek használata illegális, holott egy 2003-as törvénymódosításnak köszönhetően nem kell rejtegetni a rendőrök elől a radart, azt bárki szabadon használhatja.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A hazai vásárlók többsége elsősorban az alacsonyabb árfekvésű készülékek iránt érdeklődik, jellemzően a 30-60 ezer forintos kategória a kelendő.

A detektorok iránt komolyabban érdeklődőknek nem árt tudniuk, hogy természetesen a fizika törvényszerűségei miatt ezek a berendezések sem tévedhetetlenek, így a gyártók és forgalmazók nem garantálhatják a 100%-os biztonságot, sőt a másik végletként előfordulhatnak vak-riasztások is (pl.: automata ajtók érzékelése miatt), ezek gyakorisága azonban csökkenthető, ha "City" üzemmódba kapcsoljuk a berendezést.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?