Még két hetük van a nyugdíjasoknak

Pénzcentrum
2005. október 24. 08:27

A kormány két héttel, november 15-ig meghosszabbította azt a határidőt, ameddig az érintett nyugdíjasok benyújthatják távhő-szolgáltatási támogatási igényüket az önkormányzatokhoz. A jogosultak október és március között havonta kétezer, míg április és szeptember között havi ezer forintot kapnak.

 
A kormány két héttel, november 15-ig meghosszabbította azt a határidőt, ameddig az érintett nyugdíjasok benyújthatják távhő-szolgáltatási támogatási igényüket az önkormányzatokhoz. A jogosultak október és március között havonta kétezer, míg április és szeptember között havi ezer forintot kapnak.
Aki november 15-ig benyújtja igényét, az decemberben, októberig visszamenőleg, egy összegben hatezer forint támogatást kap. A támogatást azok kaphatják, akiknek a nyugdíja - egyszemélyes háztartás esetén - a 74.100 forintot, míg többszemélyes háztartás esetén a 49.400 forintot nem haladja meg.
A kormány további lépéseket tervez a vidéken élők érdekében, hogy a gazdálkodók versenyképesek lehessenek nemzetközi szinten is. A cél az, hogy olyan birtoknagyságok alakuljanak ki, amelyek lehetővé teszik EU-források elérését.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 4. szerda
Domonkos, Dominika
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?