29 °C Budapest
Confused angry woman having problem with phone, sitting on couch at home, unhappy young female looking at screen, dissatisfied by discharged or broken smartphone, reading bad news in message

Áll a bál az iPhone-ok körül: senki nem tudja, mi lesz, komoly készülékbajok lehetnek

2024. március 25. 20:14

Az amerikai igazságügyi minisztérium trösztellenes pert indított az Apple ellen, azzal vádolva a céget, hogy jogellenesen monopolhelyzetet teremtett az okostelefonok piacán. A per célja, hogy az Apple nyissa meg ökoszisztémáját harmadik féltől származó alkalmazásboltok és technológiák előtt, ami az Apple szerint biztonsági és adatvédelmi aggályokat, valamint a felhasználói élmény romlását eredményezheti. Az ügy sikeressége esetén az iPhone-okban jelentős változásokra lehet számítani az Egyesült Államokban, hasonlóan az Európai Unió új digitális piaci szabályozásához - számolt be a Business Insider.

Az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (DOJ) trösztellenes pert indított az Apple ellen, mondván, a vállalat jogellenesen monopolhelyzetet alakított ki az okostelefon-piacon. A per célja, hogy rákényszerítse az Apple-t arra, hogy nyissa meg ökoszisztémáját külső fejlesztők és szolgáltatások előtt. Ez magában foglalhatja például a zöld szövegbuborékok eltörlését Android telefonokon vagy alternatív alkalmazásboltok és pénztárcaopciók engedélyezését.

Az Apple szerint a DOJ keresete biztonsági és adatvédelmi aggályokat vet fel, valamint ronthatja a felhasználói élményt. A vállalat azt állítja, hogy a per számukra kedvezőtlen kimenetele gátolná őket abban, hogy olyan technológiát hozzanak létre, amelyet a felhasználók elvárnak tőlük. Az Európai Unió digitális piacokról szóló törvénye már hasonló változásokra kényszerítette az Apple-t Európában, ami biztonsági és adatvédelmi problémákhoz vezethetett.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója korábban figyelmeztetett arra, hogy más alkalmazásboltok engedélyezése veszélyeztetheti a felhasználói adatok védelmét. Benedict Evans kockázati tőkebefektető szerint pedig problémás lehet túlzott szabadságot adni a fejlesztőknek.

Jennifer Huddleston technológiapolitikai kutató és Adam Kovacevich tech-politikai csoport vezérigazgatója is aggodalmukat fejezte ki a DOJ perével kapcsolatosan, hangsúlyozva annak potenciálisan negatív hatásait az iPhone-felhasználói élményre. Huddleston szerint fontos megfontolni, hogy kormányzati bürokraták vagy innovátorok és fogyasztók dönthessenek-e a terméktervezésről.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az új uniós irányelvekkel kapcsolatos változások már most is kritikát váltottak ki egyes felhasználók részéről. Dave Lee Bloomberg-rovata szerint az Android-élmény nem mindenki számára ideális, különösen nem a kevesebb technológiai affinitással rendelkezők számára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm