Confused angry woman having problem with phone, sitting on couch at home, unhappy young female looking at screen, dissatisfied by discharged or broken smartphone, reading bad news in message

Áll a bál az iPhone-ok körül: senki nem tudja, mi lesz, komoly készülékbajok lehetnek

2024. március 25. 20:14

Az amerikai igazságügyi minisztérium trösztellenes pert indított az Apple ellen, azzal vádolva a céget, hogy jogellenesen monopolhelyzetet teremtett az okostelefonok piacán. A per célja, hogy az Apple nyissa meg ökoszisztémáját harmadik féltől származó alkalmazásboltok és technológiák előtt, ami az Apple szerint biztonsági és adatvédelmi aggályokat, valamint a felhasználói élmény romlását eredményezheti. Az ügy sikeressége esetén az iPhone-okban jelentős változásokra lehet számítani az Egyesült Államokban, hasonlóan az Európai Unió új digitális piaci szabályozásához - számolt be a Business Insider.

Az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (DOJ) trösztellenes pert indított az Apple ellen, mondván, a vállalat jogellenesen monopolhelyzetet alakított ki az okostelefon-piacon. A per célja, hogy rákényszerítse az Apple-t arra, hogy nyissa meg ökoszisztémáját külső fejlesztők és szolgáltatások előtt. Ez magában foglalhatja például a zöld szövegbuborékok eltörlését Android telefonokon vagy alternatív alkalmazásboltok és pénztárcaopciók engedélyezését.

Az Apple szerint a DOJ keresete biztonsági és adatvédelmi aggályokat vet fel, valamint ronthatja a felhasználói élményt. A vállalat azt állítja, hogy a per számukra kedvezőtlen kimenetele gátolná őket abban, hogy olyan technológiát hozzanak létre, amelyet a felhasználók elvárnak tőlük. Az Európai Unió digitális piacokról szóló törvénye már hasonló változásokra kényszerítette az Apple-t Európában, ami biztonsági és adatvédelmi problémákhoz vezethetett.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója korábban figyelmeztetett arra, hogy más alkalmazásboltok engedélyezése veszélyeztetheti a felhasználói adatok védelmét. Benedict Evans kockázati tőkebefektető szerint pedig problémás lehet túlzott szabadságot adni a fejlesztőknek.

Jennifer Huddleston technológiapolitikai kutató és Adam Kovacevich tech-politikai csoport vezérigazgatója is aggodalmukat fejezte ki a DOJ perével kapcsolatosan, hangsúlyozva annak potenciálisan negatív hatásait az iPhone-felhasználói élményre. Huddleston szerint fontos megfontolni, hogy kormányzati bürokraták vagy innovátorok és fogyasztók dönthessenek-e a terméktervezésről.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az új uniós irányelvekkel kapcsolatos változások már most is kritikát váltottak ki egyes felhasználók részéről. Dave Lee Bloomberg-rovata szerint az Android-élmény nem mindenki számára ideális, különösen nem a kevesebb technológiai affinitással rendelkezők számára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 18. szombat
Erik, Alexandra
20. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 18. 19:19
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem