21 °C Budapest
A mobile phone in the hands of a girl. A young woman in a black T-shirt is holding a phone. The fraudster sends an email message. The work of a freelancer, businessman. The wife checks messages and notifications on social networks. Wireless technologies.

Ez a karantén eredménye: nagyon megszenvedte a techóriás a járványt, zuhan a bevétel

MTI
2022. augusztus 19. 18:32

Az elemzői várakozásokhoz képest is nagyobb mértékben csökkent a kínai Xiaomi technológiai konszern árbevétele és nyeresége a második negyedévben - közölte a cég a negyedéves jelentésében.

A pekingi székhelyű technológiai óriás közölte, hogy értékesítési árbevétele az egy évvel korábbihoz képest 20 százalékkal, 70,17 milliárd jüanra (mintegy 10,3 milliárd dollár, 1 jüan=59,24 forint) csökkent. A Kínán kívüli értékesítés értéke 34 milliárd jüanra esett az előző évi 43,63 milliárd jüanról.

A második negyedévben a társaság nettó nyeresége 2,08 milliárd jüanra esett, az előző évi rekord összegű 6,3 milliárdról. Vang Hsziang, a Xiaomi elnöke a gyorsjelentés után arról tájékoztatta a befektetőket, hogy a járványügyi korlátozások miatt alakult a vártnál gyengébben a kereslet belföldön, míg a Kínán kívüli piacokon az emelkedő költségek és a készletkisöprések és promóciók miatt zsugorodott a nyereség. A cég okostelefon-eladásai éves összehasonlításban 29 százalékkal, 42,3 milliárd jüanra csökkentek a második negyedévben. Az előző negyedévhez képest azonban 1,5 százalékkal nőtt az értékesítés volumene és elérte a 39,1 milliót darabot.

A kínai okostelefon-piac április és június között 10 százalékkal zsugorodott. Elemzők szerint a kínai gazdaság lassulása és a szigorú karanténszabályok tartottak nyomás alatt a piacot. A Xiaomi a világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártója 13,8 százalékos részesedéssel az Apple és a Samsung mögött, a Canalys piackutató cég második negyedéves adatai szerint.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?