25 °C Budapest
Cropped shot of young Asian woman checking in at subway station, making a quick and easy contactless payment for subway ticket via smartphone. NFC technology, tap and go concept

Itt a Google bejelentése: búcsúzik a Google Pay alkalmazás, ez lesz helyette

2022. július 21. 14:32

A Google több tucat országban elkezdte megjelentetni az ügyfelek telefonjára a Google Wallet-et, ezzel próbálják fellendíteni a mobilfizetési rendszerüket.

A Wallet, amely a Google Pay alkalmazást váltja fel, lehetővé teszi a felhasználók számára a fizetési kártyáik, ajándékkártyáik, jutalomkártyáik, valamint rendezvényjegyek és személyi igazolványok egy helyen tárolását és kezelését.

A rendszert 39 országban vezetik be, köztük Magyarországon is. Számos hazai ügyfél már találkozhatott vele, de egyeseknél kisebb csúszás előfordulhat. A legtöbb országban a Google Payt váltja fel, bár az Egyesült Államokban és Szingapúrban mindkettő elérhető lesz. Az app bevezetését még májusban jelentette be a cég, a Googe IO 2022 eseményen.

A Google Wallet több mint egy évtizede jelent meg először, de 2015-ben Android Pay, majd 2018-ban Google Pay néven indult újra, most pedig úgy tűnik visszatért a gyökereihez. A Google Pay Magyarországon is számos bank és pénzügyi szolgáltató kártyáival használható, de az OTP például egyelőre kivételt képez, ami nem is csoda, tekintve, hogy a bank Simple alkalmazása hasonló funkciókkal bír.

A Google vegyes sikereket ért el a fizetési és banki területen, írta a Finextra. Az év elején felvette a PayPal vezetőjét, Arnold Goldberget, hogy segítsen újraindítani a fizetési üzletágát, miután leállította a számlavezetési szolgáltatást is kínáló Plexet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 11. csütörtök
Zsuzsanna, Tiborc, Lilian
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?