close up programmer man hand typing on keyboard laptop for register data system or access password at dark operation room , cyber security concept

Ismét lecsaptak az adathalászok: most ennél a banknál vadásztak az óvatlan felhasználókra

2022. február 8. 18:15

Ismét hamis e-mailek segítségével próbálnak csalók bankok ügyfeleinek adataihoz jutni. A Takarékbank az adathalász oldalakat letiltatja, azonban a csalók újabb és újabb oldalakat hoznak létre. A bank arra kéri az ügyfeleit, hogy ne kattintsanak az e-mailben kapott linkre, ne adják meg a felhasználónevüket és a jelszavukat.

Az elmúlt napokban számos jelzés érkezett a Takarékbankhoz, hogy ismeretlen csalók a bank nevével és logójával visszaélve adathalász tevékenységet folytatnak. Az adatlopási kísérlet során a „TAKARÉK Service csapata” nevében üzenetet küldenek, új biztonsági szolgáltatást ajánlva. A levelekben szereplő hivatkozás megtévesztő, a csalók ugyanis annak segítségével hozzájuthatnak az ügyfél netbanki belépési adataihoz, és a számlájához is.

A bank hangsúlyozta hogy soha nem küld netbanki belépésre szolgáló linket e-mailben. Arra kéri ügyfeleit, ne kattintsanak rá ilyen linkre, hanem minden esetben kizárólag a bank hivatalos weboldalán keresztül lépjenek be a Takarék Netbankba.Amennyiben valaki megnyitotta az e-mailben küldött hivatkozást, és adatot adott meg, függessze fel netbankjogosultságát. Ehhez keressen fel haladéktalanul egy Takarékbank-fiókot, vagy hívja a telefonos ügyfélszolgálatot (+36-1-311-3110).

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?