Gondoltad volna? Fillérekből is modernizálhatod vállalkozásod

2015. december 2. 15:02

Habár rugalmas és biztonságos gépparkkal, és modern szoftverekkel könnyedén biztosítani lehetne a legapróbb cégek versenyképességét is, ma még a legtöbb hazai KKV halogatja a különböző fejlesztéseket. Pedig ehhez már komoly tőkére és rendkívüli szaktudásra sincs feltétlenül szükség.

Gyakorlatilag ma már tényként kezelhetjük: azok a cégek, amelyek korszerűbb gépparkkal és infokommunikációs megoldásokkal rendelkeznek - és azokat használni is tudják - üzletileg jóval hatékonyabbak, gazdasági értelemben sikeresebbek, mint versenytársaik. Sőt, egy korábbi kutatásban az is bizonyosságot nyert, hogy az alkalmazottak optimizmusa és a cégre jellemző IT-környezet fejlettsége között szoros összefüggés van:

Minél "digitálisabb" egy cég, annál optimistábbak az alkalmazottai; és fordítva: minél elavultabb technikát használ egy cég, annál pesszimistábbak a benne dolgozók.

Hiába szólnak viszont a kutatások arról, hogy rugalmas és biztonságos gépparkkal, és nem utolsó sorban modern szoftverekkel könnyedén biztosítani lehetne a legapróbb vállalkozások versenyképességét is, ma még a legtöbb hazai KKV halogatja a különböző fejlesztéseket. Pedig felmérések szerint minél kisebb egy cég és minél nagyobb a versenyhátránya, annál inkább szüksége volna IT-fejlesztésekre.

A KKV-k hezitálása többnyire két okra vezethető vissza: egyrészt továbbra is azt gondolják, hogy a legmodernebb technológiák rendkívül költségigényesek; másrészt sokan ijednek meg attól, hogy ezek alkalmazása jóval mélyebb szaktudást igényel. Pedig ez egyáltalán nincs így.

A vállalkozások ma már méregdrága infrastrukturális beruházás nélkül is hozzájuthatnak ahhoz a tudáshoz, amelyhez korábban csak a legnagyobb, leginkább tőkeerős cégeknek volt lehetősége. Ráadásul mindehhez még extra szaktudásra sincs feltétlenül szükség, hiszen például a felhőszolgáltatás igénybevételekor egyúttal az IT-tudást is "bérbe vehetjük", a karbantartással kapcsolatos gondokat pedig "kiszervezhetjük".

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Támpontot adunk a modernizáláshoz

Mivel a Pénzcentrum támpontot szeretne adni a hazai KKV-szektornak a modernizáláshoz, ezért tematikus hét keretében járjuk majd körbe az egyes infokommunikációs megoldásokat. Jövő héten szó lesz majd többek között arról, milyen informatikai megoldásokkal tudja egy KKV biztosítani munkavállalóinak az otthoni- és távmunka lehetőségét, illetve hogyan tudja egy szervezet a legmodernebb technológiák adaptálásával a közös munkavégzés hatékonyságát növelni. Górcső alá vesszük az adatvesztés elleni védekezés legújabb és leghatásosabb módszereit.

Természetesen nem megyünk majd el szó nélkül a fejlesztések költségvonzata mellett sem; így például kitérünk majd a jól megválasztott szofver-licenszek által elérhető költségcsökkentésre is.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?