21 °C Budapest
Young woman in a Lotto store playing lottery ticket to win with luck, she fills the ticket with a pen

Sokkoló szerencsejátéklázban égnek a magyarok: hiába a válság, erre költik a vagyonuk

2024. május 29. 11:31

Ismét rekord évet zárt a Szerencsejáték Zrt. A nemzeti lottótársaság 2023-ban 978 milliárd forint szerencsejáték-árbevételt és 39,6 milliárd forint adózott eredményt ért el, és mintegy 170 milliárd forinttal járult hozzá a közösségi kiadások finanszírozásához különböző adók, járulékok, díjak, osztalék formájában – olvasható a társaság közleményében. A társaság EBITDA mutatója 39,5 milliárd forintra növekedett. A játékosokat megillető nyeremények összege tavaly naponta csaknem 2 milliárd forint volt.

Az online sportfogadási piac megnyitása, valamint az első legális versenytárs megjelenése ellenére is sikeres évet zárt 2023-ban a magyar lottótársaság. Az elért eredményeket támogatták a földi hálózat fejlesztései, többek között a Játékoskártya regisztráció és kampány a lakásnyereménnyel, és a stratégiai partnerekkel történő együttműködések megújítása, valamint a piacnyitás évében megújult és számos új funkcióval bővült Tippmixpro fogadási oldal elindítása.

A bázisévhez képest az éves árbevétel 19,1%-kal, a nyereményekkel csökkentett tiszta játékbevétel 14%-kal, a közösségi kiadásokhoz való hozzájárulás pedig 14,9%-kal emelkedett. Tavaly naponta átlagosan mintegy 2 milliárd forint nyereményt fizetett ki a játékosoknak a nemzeti lottótársaság, éves szinten összesen 706 milliárd forintot.

A lottótársaság 978 milliárd forintos árbevételének kevesebb mint háromnegyedét a földi értékesítést végző csatornák együttes forgalma tette ki, ez a bázisévhez viszonyítva 14%-os növekedést jelent. Az interaktív értékesítési árbevételek, a társaság folyamatos fejlesztéseinek és ezek hosszabb távon is érvényesülő hatásának köszönhetően – a 2022-es évhez viszonyítva - jelentős mértékben, 28,7%-kal emelkedtek, ami ismét új rekordnak számít.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem