Attractive dark haired middle-aged woman sitting working on a tablet pc outdoors on a shady patio at home with a mug of coffee in a close up side view

Kiderült a fájó igazság: csendes gyilkos leselkedik a magyarokra

2022. július 3. 20:05

Ezek voltak a legérdekesebb, legolvasottabb, legfontosabb hírek a Pénzcentrumon 2022 26. hetén.

Alább összegyűjtöttük neked a 26. hét legérdekesebb híreit a Pénzcentrumról, így könnydén bepótolhatod, amiről a napi hírzaj miatt esetleg lemaradtál. A teljes írás elolvasásához kattints az ajánlódobozokra vagy a címekre.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

Egy korábbi felmérésből kiderült, hogy a magyar felnőttek mintegy 60 százaléka aggódik, hogy élete során rosszindulatú daganatos megbetegedéssel diagnosztizálják. A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

!KÖVESD A PÉNZCENTRUM HíRÖSSZEFOGLALÓIT A TIKTOKON IS!

Ők lesznek a jövő luxusnyugdíjasai: így neked is összejöhet, pofon egyszerű a titkuk

A Magyar Államkincstár adatai alapján 181 000 forintra becsülhető a 2021-ben megállapított új nyugdíjak mediánja. A leggazdagabb idősek viszont ennél 100 000 forinttal többet kapnak havonta. Ezt a különbséget a legkönnyebben egy megtakarítással lehetséges ledolgozni: most kiszámoltuk, mennyit kell félretenni ahhoz, hogy a leggazdagabb nyugdíjasok közé tartozzunk.

Kiderült a fájó igazság: ezért kerülik el messzire a magyar és külföldi turisták Budapestet

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem tehet túl jót az épp kilábaló budapesti turizmusnak az, hogy több külföldi kormány is komoly veszélyekre figyelmezteti ide utazó polgárait. A brit és a kanadai kormány szerint a taxisok, éttermek átverhetik a turistákat, az amerikaiak a gyakori, külföldiek kárára elkövetett rablásokra figyelmeztetnek. Emellett a rossz egészségügyet és a homoszexuálisokkal szembeni attrocitásokat is rendre kiemelték Magyarországgal kapcsolatban.

Ezek a munkavállalók vannak most nyeregben: annyi pénzt kérhetnek, amit nem szégyellnek

A koronavírus-járvány teljesen felforgatta nem csak megszokott munkavégzést, de a munkáltatóhoz való hozáállást is. Világszerte kihívást jelent, hogy a távmunka miatt lazult a kapcsolat a munkaadók és a munkavállalók között, emiatt pedig ma sokkal könnyebben vált valaki munkahelyet, mint két évvel ezelőtt. Köcse Bálinttal, a Kincentric Magyarország vezetőjével beszélgettünk arról, milyen nehézségek és trendek alakítják most a munkaerőpiacot.

Így változik az életünk július 1-jétől: ezekről feltétlenül tudnod kell

Azt már a korábbi évek során megszokhattuk, sok változás és új törvény lép életbe júliustól, de idén viszont több határidő is lejárt június végén. Ezen kívül emelkedett a nyugdíjak összege, magasabb lesz a csipszadó, de a mukáltatóknak is többet kell fizetni az céges autók és az alkalmi munkások után. A Pénzcentrumnál most összeszedtük a legfontosabb változásokat, melyekre július 1-től figyelnünk kell. fűtési szezon, de előfordulhat, hogy még nyár közepén is heteket kell várnunk egy időpontért.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem