1 °C Budapest
Purse full of money, close up

23 ezer magyarnak jól indult a hétvégéje: több mint 85 millió forintot osztottak szét közöttük

2022. március 19. 09:25

Tegnap este kihúzták az Eurojackpot 2022/11. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten egyetlen játékos sem ütötte meg a főnyereményt.

Az Eurojackpot nyerőszámai a 11. játékhéten:

1; 8; 33; 38; 43; 2, 6.

A Szerencsejáték Zrt. honlapján található tájékoztatás szerint a legmagasabb nyerőosztályokban (5+2, 5+1) ezen a héten Magyarországon nem született telitalálat. A jövő heti (12. játékhét) várható főnyeremény így bruttó 10 millió euró, azaz 3,7 milliárd forint lesz az Eurojackpoton.

A legmagasabb magyar nyeremény az Eurojackpot 11. heti sorsolásán mindössze nettó 102 000 forint volt, a 4+1 találatért járó járó összegnek 20 magyar örülhet. A további nyeremény-osztályokban több mint 23 ezer magyarnak volt szerencséje.

Hamarosan megújul az Eurojackpot

Az idén 10 éves Eurojackpot, a kerek évfordulóra időzítve hamarosan nagy változáson megy keresztül a játék. Ennek egyik elemeként a március 18-i sorsolást követően a halmozódás esetén megnyerhető maximális főnyeremény mintegy bruttó 32 milliárd forintról több mint bruttó 43 milliárd forintra emelkedik, amely euróban kerül kifizetésre a játékosok részére. A módosítás érinti a játékszabályokat is, hiszen míg az úgynevezett „A” mezőn továbbra is 5 számot kell eltalálni 1 és 50 között, addig a „B” mezőn az eddigi 1 és 10 helyett, 1 és 12 között kell helyesen megtippelni két nyerőszámot.

További változás, hogy a március 25-i sorsolást követően a szokásos pénteki számhúzás mellett kedden is sorsolnak az Eurojackpoton, így a heti nyerési lehetőségek száma megduplázódik. Az első keddi sorsolást 2022. március 29-én tartják. Az Eurojackpot új játékmechanizmusának köszönhetően változik a telitalálat megnyerésének esélye is, így a korábbi 1:95 millióhoz arány, 1:140 millióra módosul. (Tehát csökken az esély a főnyereményre.)

További változás a játékkal kapcsolatban, hogy a gyenge forint, magas euróárfolyam miatt megemelte az Eurojackpot árát a Szerencsejáték Zrt. Amíg korábban 780 forintért lehetett játszani mezőnként, addig mostanra már 800 forintot kell fizetni.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső EUROJACKPOT aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?