8 °C Budapest
Budapest, 2020. szeptember 5.Lottózó a XX. kerületi  Kossuth Lajos utca 48-ban.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Elbukta minden pénzét az Ötöslottó nyertese: kifutott az időből, bennmaradt a milliárdos vagyon

2022. február 12. 07:01

Nem jelentkezett a 90 napos határidőn belül az Ötöslottó egy korábbi nyertese, így elbukta 1,4 milliárdos főnyereményét. A Szerencsejáték Zrt. most lapunk kérdésére közölte, hogy az elmúlt 22 évben többször is előfordult, hogy nem jelentkezett a nagynyeremények gazdája: legutóbb 2020-ban hagytak bent 80 millió forintot a Jokeren. Arról azonban nem adtak ki információt, hogy felvette-e már a szerencsés a Hatoslottó legutóbbi rekordnyereményét, vagy az egy hónapja az Ötöslottón kihúzott 3,33 milliárdért jelentkezett-e valaki.

Hihetetlen hónapokon vannak túl a magyar szerencsevadászok: karácsony előtt a Hatoslottón nyerte meg valaki a játék történetének legnagyobb főnyereményét, 3,15 milliárd forintot, az Ötöslottón pedig január nyolcadikán vittel el egy játékos a 3,33 milliárdos telitalálatot.

A szabályok szerint a nyerteseknek 90 napjuk van jelentkezni a Szerencsejáték Zrt. nagynyertes vonalán, ám mindeddig nem derült ki, hogy ezt valóban meg is tették-e. A lottótársaság a Pénzcentrum kérdésére közölte, hogy a nyertesek anonimitásának biztosítása érdekében nem adnak ki információt a szelvény feladási módjáról, a játékba küldés helyéről, továbbá arról sem, hogy a nyertes jelentkezése megtörtént-e már a nyeremény felvétele érdekében.

A nyertes jelentkezésekor azonban – kizárólag a játékos hozzájárulása esetén – kitöltésre kerülhet egy kérdőív, amelynek kizárólag azon részeiről ad ki Társaságunk utólagosan információt, amelyhez a játékos kifejezetten hozzájárul

- írták. Tehát még az is elképzelhető, hogy mindkét lottómilliárdos már régen élvezi a vagyonát, csak éppen nem töltötték ki a kérdőívet, így a Szerencsejáték Zrt. sem adhatott hírt a pénzfelvételről. A vállalat a kapcsolatfelvétel módja kapcsán megjegyezte, hogy a nyertes személyének egyeztetése után személyes találkozót kell egyeztetni a nyertessel, hiszen a nagynyeremények igénylésének a feltétele a személyes találkozó, hogy a nyertes azonosítani tudja magát és igazolja, hogy biztosan ő a nyertes szelvény tulajdonosa. A Szerencsejáték Zrt. a jelen járványügyi helyzetben is biztosítja játékosai számára a nyeremények felvételét.

Az Ötös-, valamint a Hatoslottó játékon elért nagynyeremény a nyereményigénylés benyújtását követő 30 napon belül kerül átutalással kifizetésre, Magyarországon működő bank bankfiókjában nyitott forint alapú bankszámlára. A nyertesek alapvetően amint tudomást szereznek a nyereményről igyekeznek minél hamarabb hozzájutni. Az esetek 90 százalékában egy hónapon belül lezajlik a nyeremények kifizetése

- tette hozzá a lottótársaság.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Kérdésünkre azt is közölték, melyek voltak a legnagyobb, fel nem vett nyeremények az utóbbi 20 évben. Kiderült, hogy valaki az Ötöslottó 2017. 46. heti sorsolásán megütötte az 1,428 milliárdos főnyereményt, ám nem jelentkezett érte!

A második legnagyobb fel nem vett nyeremény 429,2 millió forint volt, szintén az Ötöslottón született a telitalálat 2007. 18. hetében. De a Hatoslottón és a Jokeren is maradt már bent 200 millió forint feletti összeg. Legutóbb 2020. februárjában volt jelentősebb, fel nem vett nyeremény: valaki majdnem 80 milliót nyert a Jokeren, amiért nem jelentkezett.

A Szerencsejáték Zrt. szerint amennyiben a nyertes nem jelentkezik, úgy az összeg bekerül az úgynevezett át nem vett nyeremények közé, amit jellemzően különsorsolások formájában meghirdetett nyereményekre fordítja a Szerencsejáték Zrt., vagy az egyes játékok nyereményalapja kerül kiegészítésre.

Címlapkép: Róka László, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 4. játékhéten

Kihúzták a Hatoslottó 2023/4. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így az 5. héten 360 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatos...

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?