2021. február 28. vasárnap Elemér

Megszólalt a világhírű magyar tudós: Nem lesz olyan, hogy hétfőtől minden visszaáll a régibe


Ezek voltak a 16. hét legérdekesebb és legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A cikkek elolvasásához kattints a címekre, vagy a képes ajánlókra.

Megszólalt a világhírű magyar tudós: Nem lesz olyan, hogy hétfőtől minden visszaáll

A fertőzésben elhunytak aránya elhanyagolható lesz azokéhoz képest, akik a gazdasági és társadalmi hatások miatt nem fogják túlélni ezt a krízis - jelentette ki Barabási Albert László. A tudós szerint az ideális az lenne, ha mindig 7-8 százalék körül lenne a fertőzöttek száma.

Ez fájni fog a lakáshiteleseknek: ennyivel emelkedik a törlesztő, a moratórium sem segít

Évek óta nem látott szintre szöktek a bankközi kamatlábak az MNB elmúlt hetekben tett monetáris szigorításainak a hatására. Az emelkedő kamatlábak elsősorban a változó kamatozású - a 3, 6 és 12 havi BUBOR alapú - lakáshiteleknél növelheti meg a törlesztőrészletet, és azok sem ússzák meg - csak elodázzák, - akik élnek a koronavírus-járvány miatt bevezett hiteltörlesztési moratóriummal. Mutatjuk, mit is jelent forintosítva a változás.

Megszólalt a magyar professzor: akár jól is kijöhetünk a járványból

A koronavírus megjelenésével az emberiség válaszút elé érkezett. A járvány ugyan ideiglenes, hatásai mégis tartósak lesznek. Az pedig csak rajtunk múlik, hogy a negatív vagy a pozitív következményeket erősítjük-e fel - mondta Prof. Dr. László Ervin, a Budapest Klub alapítója és elnöke.

Megjelent a koronavírus egy pest-közeli hipermarketben: több dolgozó karanténban

Elkapta a vírust a maglódi Auchan egyik dolgozója, így több kollégát is karanténba küldtek. Aki érintkezhetett a fertőzöttel, otthoni karanténba küldték - nekik a teljes alapbérüket kifizetik. A pékség most külső beszállító termékeit árulja, kisebb a választék, de semmiből nincs hiány.

Itt a szomorú statisztika: ennyi egészséges év jut a magyar férfiaknak, nőknek

A magyar nőknek itthon átlagosan 17,8 olyan év jut, amikor nem egészségesek, a férfiaknál ez az időszak 12,3 évig tart életük során - derült ki az Eurostat adataiból. De ez nem azért van, mert a férfiak egészségesebbek, hanem mert kevesebb ideig élnek.

Rengeteg melóst keresnek az osztrákok: 520 ezres fizetés, végzettség sem kell

Ausztriába folyamatosan csökken a koronavírussal megfertőződöttek száma, ezért kedden a kormányfő lazított a megszorító intézkedéseken. Kijárási korlátozás továbbra is érvényben van, de lassan fokozatosan újranyitnak a boltok, májustól tervek szerint pedig az éttermek, szállodák is. A bejelentéssel párhuzamosan pedig felpezsdült a munkaerőpiac, egyre több álláshirdetéssel találkozni, melyben keresik az "olcsó" munkaerőt.

 

 

Címlapkép: Getty Images

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked