Megszólal az asztrológus: erre számíthatnak a magyarok 2018-ban

2018. január 1. 07:00

Sokan, sokféleképpen próbálták már előre megmondani, mit hoz a jövő. Boszorkányok, jósok, trend, - és jövőkutatók. Van, akiknek bejöttek az előrejelzései, mások viszont csúnyán megégtek. Emberek tömegeinek ugyanakkor a mai napig igényük van arra, hogy valakik támpontot és kapaszkodót szolgáltassanak számukra az egyre gyorsabban változó világban. Ki-ki pedig maga döntheti el, hogy a bolygók állásában hisz inkább vagy elemzőknek és brókereknek. Azoknak, akik inkább az előbbiek táborába tartoznak vagy szimplán csak nem akarnak sokkolóan szakmai pénzügyi cikkeket olvasgatni az újév első napján jó hírünk van, ugyanis a Pénzcentrum egy igazi asztrológust kérdezett meg, hogy mire számíthatunk 2018-ban. 

2018. a Vénusz jelképéhez sorolható esztendő, ez a bolygó a ragyogás és csillogás szimbóluma - fontos téma lesz az anyagi világ és a pénzügyi kérdések. Magánszemélyként és kisvállalkozóként az ésszerű, racionális befektetéseket érdemes előnyben részesíteni, amelyek józan belátás alapján működnek. Sajnos van arra jel (Skorpió jegyben a Jupiter), hogy a magyar ember úgy szeretne majd költekezni, mintha nem is éltük volna át a válságot - de túlzott hitelfelvétel helyett a saját erőre érdemes támaszkodni

- kezdi asztrológiai elemzésének magyarázatát Imolai Judit (bölcsész, asztrológus, coach). Aki arra is felhívja a figyelmet, hogy lehetnek olyan luxus költekezésekre hívogató csábítások, amiknek mindenképpen ellen kell állnunk vagy legalábbis őszinte fedezetszámítást kell végeznünk a beruházások előtt. 

Asztrológiai számítás - Újév

A 2018-as esztendőt kezdő januári csillagkép fő jelképe, a Bak zodiákus jegyben álló, Nap mellett haladó Vénusz bolygó, ami az alapvető észszerűséget, kitartást, szívósságot és a hosszútávú célokra való építkezést szimbolizálja. Az év egy másik jelentős szimbólumköre, azonban korántsem túl vidám. A 2018. tavaszkezdő csillagképre jellemző bolygóállásokat ugyanis legjobban a Trisztán és Izolda mondakörrel lehet szimbolizálni. Nevezetesen, bizony számítani kell olyan dolgokra és emberi kapcsolódásokra, amikből csak konfliktus sarjadhat. Minden gender érzékenységet félretéve ez bizony könnyen jelentheti azt, hogy

a szerelem nem írja felül a vagyoni kérdéseket, nagyon működhetnek a szimpátiák és a kémia, ugyanakkor fontos lesz belátónak lenni, figyelni a szánkra és a gyors beszédre. Azaz, hogy mit mondjunk, kinek mondjuk, mikor és hogyan. Biztosra vehetjük ugyanis, hogy 2018-ban különösen nehéz lesz majd menedzselni az elhamarkodottan induló kapcsolatokat.

Eldurvul a kampány

Aki egy kicsit is bízott abban, hogy a magyarok netán végre megemberelik majd magukat és kevesebbet acsarkodnak, azoknak bizony rossz hírt hoznak a bolygók. A 2018-as választásokat megelőző kampányidőszakban ugyanis készülhetünk szapora szavakra, kirohanásokra, és bár az egész rendkívül gyors lefolyású lesz, legalább ennyire erőteljes is. Mindennek ellenére Imolai Judit a diplomácia fontosságára hívja fel mindenki figyelmét:

vigyázzunk a kapcsolatainkra, ne legyünk elhamarkodottak, óvakodjunk a pillanatnyi felindulásoktól és a perektől, mindig inkább a békés utat válasszuk. 

Befektetés

Az asztrológus szerint maradandó dolgokba érdemes fektetni 2018-ban. 

Ha van olyan örökségünk, földünk, lakásunk, házunk, amelytől nem fontos megválni, akkor az eladás helyett a hasznosítás, birtokban tartás javasolt az állagmegóvás mellett. 

Emellett a hitelintézeti kamatok jelentős emelkedésére nem mutatnak bolygójelek, 

viszont átrendeződhetnek a Magyarországon tevékenykedő cégek érdekeltségei, olcsóbb vidékekre fogják vinni a működésüket. Néhány nagy márka nagy létszámú üzeme a fizikai gyártásban működik majd, főleg országszerte a vidéken alacsony üzemeltetési költséggel folytatható szektorokban.

Kisvállalkozóként pedig, főleg a lokális bizniszekbe és a személyes kapcsolatok minőségi kezelésére érdemes odafigyelni, így ezek szép hasznot hozhatnak. 

Munkavállalóként és emberként a tudás, a tanulás nagyon fontos "befektetési" terület, dolgozóként akkor lesz lehetőségünk munkára, ha specialistaként vagyunk számon tartva. Napi szinten kell fejlődni alkalmazott számítástechnikai területen és használható nyelvtudás szinten. Érdemes a munkakörnyezetünkben befektetni a modern kommunikációba, értendő a fejlett eszközöktől a megfelelő felhasználói tudásig

- teszi hozzá az asztrológus. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Holdciklusok

Befektetéseknél és szerződéskötéseknél nagyon jó jelkép a növekedő Holdciklusban indított beruházás, ez a befektetés gyarapodásával azonos analógia. Eladásnál, felszámolásnál javasolt a tevékenységet csökkenő Holdciklusban intézni, akkor a pénz jelképe átvitt értelemben jól elúsztatja azt, aminek mennie kell. 

Asztrológiai számítás - Kos hava

Egy teljes Holdciklus egyébként átlagosan 29,53 napig tart és az asztrológus szerint 13-szor keringi körül a zodiákus pályát. A Hold növekvő szakasza a termékenység és szaporodás erejét hordozza magában, ezért ekkor javallott például gyógynövényeket szedni, de akár rendezvényeket is ilyen időszakokra szervezni. Fogyó Holdkor pedig érdemes kártevőt irtani, gazolni, lomtalanítani, selejtezni, sőt fogyókúrázni is.

Fordulatok

A nagy cégek és külföldi érdekeltségek várakozó állásponton lesznek az (választási) eredmények befutásáig, nagy reformokat nem várunk. Viszont tavasztól nyáron át őszig sem bérnövekedés sem csökkenés nagymértékben nem lesz - azonban létszámleépítésre számítanunk kell

- hívja fel a figyelmet az asztrológus. Aki ugyanakkor hozzáteszi azt is, hogy nagyon fontos szinten tartani a szakmai színvonalat a saját munkánkban, hiszen a változó körülmények között is mindent visz a minőség, amelyre mindig szükség van. Tavasztól őszig várunk olyan adminisztratív fordulatokat, amelyek szoruló hurokként terelik a vállalkozókat a legalitás felé, automatizált és átlátható elektronikus működés lesz az elvárás. 

Keressük a költségcsökkentési lehetőségeket, kisvállalkozóként és magánemberként elsősorban a hírek követésével, önműveléssel, önellátással.

Szerződések megkötésénél az alábbi időpontokban kell különösen figyelni:

  • 2018. február 19-től március 6; március 23.-tól április 14-ig; június 26-től augusztus 18-ig; november 17-től december 6-ig.

Jogos bevételek késlekedésére pedig a következő szakaszban kell figyelni (halasztódhatnak a kifizetések):

  • 2018. március 9-től július 11-ig.

A feltételek és a keretrendszerek átalakulása és lassulása, valamint (bizonyos lehetőségek megszűnése) nagy lelkierőt próbáló időszak:

  • 2018. április 18-tól szeptember 5-ig.

Asztrológiai tippek állampolgároknak:

  • Nagyon józanul érdemes a saját befektetéseket kezelni, felértékelődik az öngondoskodás szerepe,
  • Megnyugtató módon és többféle formában (több lábon) érdemes az élet harmadik harmadára készülni, mert nemcsak a nyugdíjak értékállósága kérdéses, de a közösségi szolgáltatások (egészségügy, közlekedés) is jelentős mértékben kér anyagi erőt a mindennapokhoz,
  • Gyermekvállalásnál az életminőség (egészséges ételek, minőségi oktatás, harmonikus otthoni lelki háttér) és fontos lenne, nemcsak a támogatások igénybevehetőségét kell tekintetbe venni,
  • Már fiatal korban, amikor az ember időről időre jól keres, érdemes tervet készíteni: megtakarítások, passzív jövedelmek, tartalékok legyenek,
  • Munkavállalóként a tavasz a "helyezkedés" lehetőséget rejti, és érdemes kihasználni a váltási alkalmakat. A folyamatos önképzés és a tudatos karrier gondozás elengedhetetlen lesz, más tanulás közben érdemes gyakorlati munkákra elhelyezkedni, referenciákat kérni, kapcsolatból még jobb kapcsolatba jutni,
  • Napi szinten érdemes követni az adminisztratív kereteket, és a különböző jogi formákkal is érdemes képben lenni, csakúgy, mint a rugalmas munkavégzési keretekkel!

Az érme másik oldala

Az Imolai Judittal való beszélgetésünk végén természetesen érintettük az asztrológiának azt a részét is, miszerint a tudományos életben a bolygók ilyesfajta tanulmányozása áltudományként van számon tartva. Az asztrológus erre úgy reagált, hogy ő a szinkretizmusban hisz, nevezetesen, hogy a "tudományoknak" jól megkell férniük egymás mellett. Azaz fontos kérdésekben, a cél érdekében, különböző szakembereknek egyetértésben kell kollaborálni, és az élet igenis helyet biztosít a legősibb tradíciókra épülő szellemiségeknek is.

Azt persze ő sem tagadja, hogy mint miden hivatásban, az ő szakmájában is sok a kókler és a pénzéhes csaló, ugyanakkor fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy az emberek mindig remélnek valamit, ami átsegíti őket az életen. Az asztrológus arra is kitért, hogy a napi, heti horoszkópok csupán nagyon elenyésző százalékban készülnek szakavatott kezek által és inkább csak az olvasottság növelése a céljuk. Úgyhogy ezek alapján senkinek sem javasolja, hogy fontos kérdésekben döntést hozzon, arra ugyanakkor egy-egy jól megírt szösszenet alkalmas lehet, hogy az ember magába mélyedjen és elgondolkozzon saját természetén. Ki-ki tehát maga döntheti el, hogy tapasztalata szerint a bolygók állásában hisz inkább vagy elemzőknek és brókereknek - bármely eset is álljon fenn, célszerű a minőséget választani. 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem