5 °C Budapest

Címke: jövőkutató (14 cikk)

Biró Attila | 2019. október 15. 05:37

Budai elitiskola a város szélén: ezért tanul itt Pest megye krémje

Az óbudai Veres Péter Gimnázium hosszú évek óta ott van Magyarország legjobb középiskolái között. És bár kívülről sokan reálos iskolának tartják, Székely György, az intézmény jelenlegi igazgatója többek között azt mondta a Pénzcentrumnak, hogy sokszínűsége miatt a Veres Pétert egyáltalán nem lehet betuszkolni ebbe a skatulyába. Ezen felül az iskolaigazgató beszélt a tehetséggondozás nehézségeiről; a legjobb képességű diákok elvárásairól; a digitalizáció hatásairól; valamint arról is, meglátása szerint az elmúlt 30 évben mi változott leginkább a magyar közoktatásban. Interjú

Pénzcentrum | 2009. október 1. 16:19

Harminc év múlva halhatatlanok leszünk

A nanotechnológiának köszönhetően 30-40 év múlva eltűnnek a betegségek, lelassul az öregedés folyamata, sőt a memóriánk sem romlik majd. Nagyjából halhatatlanok leszünk.

Pénzcentrum | 2007. február 8. 14:00

Lábunk előtt hever a jövő - vám-ügyintézés a hálón

Nem is olyan rég még csak a sci-fi írók, esetleg a jövőkutatók fantáziájában élt az a kép, mikor minden ügyünket számítógépeinken keresztül intéztük el. Ma már ez egyre inkább közelít a valósághoz, megnyílt az Ügyfélkapu, interneten készíthetjük el adóbevallásunkat, hogy csak néhányat említsünk az életünket megkönnyítő (vagy egyeseknek épphogy megnehezítő) technikai vívmányok közül. Most az on-line vámszolgáltatásokat vesszük górcső alá.