Ilyen házakat vesznek a magyar milliárdosok a Balatonnál

Pénzcentrum
2013. július 14. 08:05

Bár a balatoni ingatlanpiacon is többnyire az igazán olcsó, esetleg kényszerértékesített nyaralók pörögnek, ennek ellenére akad méregdrága luxusingatlan is a kínálatban. Az ár önmagában azonban nem lehet a luxus "címke" feltétele. Döntsd el, szerinted érnek-e ennyit a cikkben szereplő ingatlanok.

Bár a balatoni ingatlanpiacon is többnyire az igazán olcsó, esetleg kényszerértékesített nyaralók pörögnek, ennek ellenére akad méregdrága luxusingatlan is a kínálatban. Ezen ingatlanok többnyire a balatoni régió legkiemeltebb részein fekszenek, kivitelezésük, az építésük során felhasznált anyagok, valamint felszereltségük magas színvonalú, minden tekintetben megfelelnek egy luxusingatlannal szemben támasztott követelményeknek. Egy hétköznapi ember számára rengeteg extra található ezekben az épületekben; mint például edzőterem, szolárium, feszített víztükrű medence(!), moziterem, billiárd terem, vagy éppen teniszpálya. Akad olyan ingatlan is melyen egy lovarda is helyet kapott.

Az ár önmagában azonban nem lehet a luxus "címke" feltétele, hiszen ebben a szegmensben mindennek egyaránt prémium minőségűnek kell lennie. A beltéri úszómedence, wellnesz részleg, nagyon magas minőségű beépített anyagok, korszerű gépészet és műszaki megoldások, többállásos garázs tehát alapkövetelmény ahhoz, hogy egy ingatlant luxusnak definiáljanak. Ugyanakkor nem minden nagy értékű ingatlan luxusingatlan, nem ritka, hogy a legdrágább ingatlanok között gyakran találunk méretük, vagy befektetési lehetőségeik miatt túlértékelt épületeket, amelyeknek elhelyezkedése, a felhasznált anyagok minősége azonban egyértelműen nem prémium. De nézzük az 5 legdrágábbat, a teljesség igénye nélkül. Ki-ki döntse el, ér-e ennyit.

5. Balatonboglár, villa a parton - 460 millió forint

"Ez a páratlan adottságú, tökéletesen unikális nagypolgári villa két oldalról a Balaton által határolt lakóövezeti telekre épült társasházi koncepcióval, amelynek belső tere jelenlegi szerkezetkész állapotában tökéletesen alakítható, így akár az eredeti, akár az egységes villa koncepciója megvalósítható. Négy szinten, összesen 670 m2 alapterületen 216 m2 földszinti, 193 m2 első emeleti, 150 m2 második emeleti és 111 m2 tetőteraszos padlástér áll rendelkezésre. Tervezéskor fontos szempont volt, hogy a Balaton a ház valamennyi helyiségéből látható legyen, ezen túlmenően a belső tér jelenlegi szerkezetkész állapotában egyéni ízlés szerint alakítható" - olvasható az Engel&Völkers hirdetésében.

(Forrás: Engel&Völkers)

4. Balatongyörök, lélegzetelállító balatoni panoráma - 550 millió forint

"A Szigliget melletti, gyönyörű környezetben található polgári kúria egy több mint 10 000 négyzetméter területű napsütéses fennsíkon épült. Az ápolt kert minden részéből és a villából is 180 fokos szögben szabad kilátás nyílik a tóra Szigligettől Keszthelyig. Az épület területe 550 nm, mely két lakószintből áll. A Földszinten helyezkedik el a tágas nappali, 3 kényelmes hálóval, két fürdőszobával. Az emeleti részen 6 külön háló, 2 fürdő és egy télikert található. A rendkívüli igényességgel kialakított kertben az úszómedence mellől gyönyörködhetünk a kilátásban. Az épület kivitelére jellemző az igényes, minőségi anyagválasztás és környezetbe illő hagyomány tisztelete" - szól az ajánlat.

(Forrás: ingatlan.com)

3. Tihany, tájvédelmi körzet - 690 millió forint

Tájvédelmi körzetben, Tihany legelegánsabb és legszebb utcájában, csodálatos balatoni panorámával rendelkező, parkosított, intim telken 2012-ben épült ez a rendkívül kimagasló műszaki és esztétikai színvonalú ház" - szól az Engel&Völkers hirdetése.

(Forrás: Engel&Völkers)

2. Siófok, varázslatos vadászkúria - 750 millió forint

"Mikszáth regényeiben leírt festői táj elevenedik meg ezen a varázslatos helyen, erdővel borított dombokkal körülvéve, kastéllyal, halastóval és lovardával. A birtok önellátó, saját transzformátorral, kúttal, víztisztító berendezéssel, és szennyvíztárolóval rendelkezik. Párját ritkító ajánlat! Természetesen az ára sem "semmi" - olvasható a hirdetésben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

(Forrás: ingatlan.com)

1. Balatonlelle - 880 millió forint

"Budapesttől csak egy órányi autózásra található ez a csodálatos villa, melyben helyet kapott wellnes központtól kezdve a mozitermen keresztül a saját bár, fittnes terem, borospince, belső uszoda, melyet a járható üvegfödémen keresztül az egész házból láthatunk. A szegedi Koromné Tari Zsuzsi által megálmodott, és tervezett design az egész házon átvonul, és pazar egységet képez. Minden elemében jövőbe mutató stílus és a technológiai megoldások teszik még impozánsabbá a házat" - olvasható az ingatlan.com adatbázisában található hirdetésben.

(Forrás: ingatlan.com)

Hitel, vagy készpénz?

Bár sokakban felmerülhet a kérdés, hogy egyáltalán kinek van annyi pénze jelenleg Magyarországon, hogy ilyen borsos árú ingatlant vásároljon, azonban véleményünk szerint érdekesebb azt firtatni, hogy készpénzes, vagy különböző hitelkonstrukciókat igénybevevő vásárlók uralják-e a piac e szűk szegmensét. Természetesen nagy kérdés, hogy a pénzintézetek nyújtanak-e egyáltalán fedezetet ilyen méreg drága ingatlanok megvásárlására, és ha igen milyen feltételek mellett.

Bár nincs akadálya a hitelből történő finanszírozásnak, szakértők szerint 90 százalékban készpénzes vevők uralják a piacot. A jelzáloghitelek esetében nincs meghatározva maximum felvehető hitelösszeg, ezt alapvetően a jogszabály által előírt hitel/fedezeti arányok, az ingatlan értéke, illetve a jövedelemfedezettség határozza meg.

A tapasztalatok egyébként azt mutatják, hogy viszonylag ritkán fordul elő olyan hiteligénylés, amelyet nagy értékű ingatlan vásárlásához nyújtanak be. Mint korábban megosztották velünk; a magas hitelösszeg miatt a lakossági hitelezés kereteibe az ilyen ügylet "nem fér" bele, a megszokottól eltérő hitelbírálatra és döntésre van szükség.

Ebbe beletartozik az ügyfél hitelképességének, jövedelmi helyzetének mélyebb elemzése, az ingatlanértékből adódó plusz kockázatok alapos mérlegelése, hiszen ilyen nagy összegű hitelkihelyezésnél a visszafizetés mellett az ingatlan mobilizálhatóságára is hatványozottan figyelni kell. Mindezek akár az általánoshoz képest szigorúbb feltételek előírását is jelenthetik.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem