13 °C Budapest

Elképesztő luxusban élnek a magyar megyék milliárdosai + fotók

2017. május 13. 13:02

Habár a hazai lakáspiacon többnyire az olcsóbb lakóingatlanok pörögnek, ez nem azt jelenti, hogy a luxusingatlanoknak nincs piaca Magyarországon. Sőt, nemcsak a fővárosban vagy például a Balatonnál akadnak méregdrága kastélyok, kúriák a kínálatban, megyei szinten is jól kivehetően működik ez a piaci szegmens. Mutatjuk a magyar megyék legdrágább "otthonait".

Noha a legfrissebb előrejelzések szerint egyelőre még maradhat a kétszámjegyű lakásár-növekedés (országos átlagban 15,4, Budapesten pedig 22,5 százalékkal emelkedtek az árak 2016-ban), a hazai lakáspiacon többnyire így is az olcsóbb lakóingatlanok pörögnek. Egy nemrég publikált felmérés eredményei szerint Budapesten például a potenciális lakásvásárlók 40 százaléka a 10-15 milliós, 43 százaléka pedig a 15-20 milliós árkategóriában keresgél.

Mindez persze nem azt jelenti, hogy a luxusingatlanoknak nincs piaca Magyarországon, sőt! Sajtóértesülések szerint az idei évben már közel egy tucat luxusingatlan cserélt gazdát Magyarországon, és ez esetben nem a százmilliós, hanem minimum fél-egy milliárdos kategóriáról beszélünk. Természetesen a méregdrága ingatlanok esetében is fennáll a hazai lakáspiacon jól ismert centralizáció, azaz főként Budapesten, vagy például a Balaton partján működik leginkább ez a szegmens.

KATT! (Sok)százmilliós lakáshitel? Ennyi lenne a törlesztő!

A kivétel persze ez esetben is erősíti a szabályt, azaz a centralizáció ellenére akadnak vidéken is igazi milliárdosoknak szánt ingatlanok a lakáspiacon. Hogy egy ismert példát is említsünk, szabadulása után, azaz bő egy éve 2,6 milliárd forintért hirdette meg német ingatlanközvetítők segítségével mocsai birtokát Lagzi Lajcsi, tranzakcióról azonban nem tudunk. Ha pedig alaposabban is górcső alá vesszük a luxusingatlanok piacát, azonnal kiderül, hogy ha igénylik, elképesztő luxusban élhetnek a magyar megyék milliárdosai. Na de nézzük, melyek ma a magyar megyék legdrágábban kínált ingatlanai (a lista elkészítéséhez az ingatlan.com és az Otthontérkép adatbázisában kutakodtunk).

Bács-Kiskun: Kecskemét - 699 millió Ft >>>

Baranya: Bükkösd - 2,5 milliárd Ft >>>

Békés: Sarkad - 561 millió Ft >>>

Borsod-Abaúj-Zemplén: Hernádvécse - 243 millió Ft >>>

Csongrád: Csongrád - 330 millió Ft >>>

Fejér: Velence - 920 millió Ft >>>

Győr-Moson-Sopron: Győr - 499 millió Ft >>>

Hajdú-Bihar: Debrecen - 360 millió Ft >>>

Heves: Recsk - 305 millió Ft >>>

Jász-Nagykun-Szolnok: Túrkeve - 175 millió Ft >>>

Komárom-Esztergom: Esztergom - 1,5 milliárd Ft >>>

Nógrád: Kozárd - 197 millió Ft >>>

Pest: Csömör, Középhegy - 899 millió Ft >>>

Somogy: Balatonlelle - 1,03 milliárd Ft >>>

Szabolcs-Szatmár-Bereg: Nyíregyháza - 300 millió Ft >>>

Tolna: Tamási - 468 millió Ft >>>

Vas: Kőszeg - 630 millió Ft >>>

Veszprém: Balatonfüred - 1,69 milliárd Ft >>>

Zala: Hévíz - 1,56 milliárd Ft >>>

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem