2020. július 9. csütörtök Lukrécia

Egekben a fővárosi albérletek ára: ezeket a lakásokat keresik a legtöbben


A legnagyobb kereslet pesti oldalon a 8., 13. és 14., míg budai oldalon a 11. kerületben található bútorozott és gépesített kislakások iránt van - derült ki egy friss elemzésből.


Idén eddig a 2., 7., 8., 9., 13. és a 14. kerületben található lakások voltak a legnépszerűbbek a Rentigo.com lakás- és lakótárskereső online portál elemzése szerint. Ezen belül is legnagyobb érdeklődés pesti oldalon a 8., 13. és 14., míg budai oldalon a 11. kerületben található lakások iránt mutatkozott. A keresések 62 százaléka 30-49, míg 23 százaléka 50-69 négyzetméter közötti alapterületű lakásokra történt.

Legtöbben egy vagy másfél szobás lakásokat szeretett volna.

Az érdeklődők legnagyobb része bútorozott vagy részben bútorozott otthonra vágyik, és ezt főleg téglaépítésű ingatlanban képzelte el. De fontos szempont volt még, hogy háztartási gépekkel jól fel legyen szerelve.

"Fontos kiemelni, hogy a bérlők többsége ma már a teljeskörűen gépesített és lehetőleg bútorozott vagy részben bútorozott lakásokat részesíti előnyben. Ezt a trendet erősíti, hogy manapság a bérbeadási céllal vásárolt új építésű ingatlanok a legtöbb esetben teljeskörű gépesítéssel kerülnek átadásra" - mondta Danóczy Balázs, az oldal ügyvezetője.

A lakások átlagos havi bérleti díja valamivel több mint 123 ezer forint,

míg a négyzetméterre vetített átlagos havi bérleti díj 3115 forint volt. A bérleti díjat a legnagyobb mértékben az befolyásolja, hogy a lakás melyik kerületben található, további befolyásoló tényező a lakás állapota és felszereltsége, valamint az, hogy a lakás külön bejáratú vagy egymásból nyíló szobákkal rendelkezik. A nagyobb vagy kedvezőtlen beosztású lakásoknál előfordul, hogy 2 ezer forint alatti négyzetméterre vetített bérleti díjakkal is találkozunk, ezzel szemben a kis méretű, 40 négyzetméter alatti galériázott garzonok esetében az átlagos bérleti díj többnyire eléri a 4000-4500 forintot négyzetméterenként.

Lakásbérlés esetén természetesen nem csak a bérleti díjjal, hanem a rezsivel és a közös költséggel is számolniuk kell a bérlőknek, ami átlagosan havonta közel 20 ezer forintos további kiadást jelent.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk