Two men in uniform collecting garbage at city,Trash and rubbish collection.

Elárulta a Budapesti Közművek: így szállítják el a szemetet mindenszentek alatt

2023. október 31. 17:02

A Budapesti Közművek a november 1-i, mindenszentek – halottak napja időszakához kapcsolódó munkarendjéről adott ki lakossági tájékoztatót.

A Budapesti Közművek tájékoztatja a lakosságot, hogy a november 1-hez kapcsolódó munkarendje az alábbiak szerint alakul:

Hulladékszállítás

A Budapesti Közművek keretében önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió a hulladékszállítást a november 1-jei munkaszüneti napon is a szokásos szerdai program szerint végzi, a Szemléletformáló és Újrahasználati Központok, valamint a lakossági szelektív hulladékgyűjtő udvarok zárva tartanak.

Temetői nyitvatartás és kegyeleti megemlékezések a kiemelt forgalmú temetőkben

A Budapesti Közművek keretében önállóan működő BTI Temetkezési Divízió a korábbi évekhez hasonlóan idén is gondoskodik arról, hogy a hozzátartozók méltó módon emlékezhessenek meg szeretteikről a mindenszentek - halottak napja időszakában. Ennek érdekében a fővárosi temetők az alábbi, meghosszabbított nyitvatartás mellett látogathatók:

  • 2023. október 31.: 07:00–20:00
  • 2023. november 1.: 07:30–20:00
  • 2023. november 2.: 07:30–20:00

A Társaság október 31-én és november 1-jén 17:00-20:00 között a Farkasréti temető ravatalozóját és az Óbudai temető bejáratánál található kápolnákat az alkalomhoz illő, kegyeletteljes motívumokkal, fényfestéssel világítja meg.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Idén is műsorral egybekötött közös kegyeleti megemlékezést tartanak a két leglátogatottabb temetőben: október 31-én 17:00 órai kezdéssel az Új Köztemető szóróparcellájánál és november 1-jén 17:00 órai kezdéssel a Farkasréti temetőben, a ravatalozó előtti téren. Az Óbudai temetőben november 1-jén 16:00 órától a látogatókkal közös mécsesgyújtással teremtenek lehetőséget az együttes emlékezésre.

A Budapesti Közművek Temetkezési Divíziója idén ősszel 50 új munkatársat vett fel a budapesti temetők zöldterületeinek gondozására, ezzel is segítve a nagy látogatottságú időszakra történő felkészülést.

A várhatóan megnövekvő ügyfélforgalom kiszolgálása érdekében a BTI az alábbiak szerint tart ügyeletet a budapesti köztemetők irodáiban

  • 2023. október 31.: 7:30–17:00
  • 2023. november 1.: 8:00–17:00

A BTI a Farkasréti és Óbudai temetőkben, valamint az Új Köztemetőben a halottak napi időszakban is lehetőséget biztosít a lejárt sírhelyek részletre történő újraváltására. Ezzel, illetve a fővárosi temetők látogatási rendjével kapcsolatos további tudnivalók elérhetőek a  bti.budapestikozmuvek.hu weboldalon. A Budapesti Közművek idén is megerősített járőrszolgálattal és a kerületi rendőrkapitányságokkal együttműködve vigyáz a temetők és a látogatók biztonságára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem