13 °C Budapest
rustic house in the country, a small stone house, rustic life

Rengeteg magyar háztulaj mulasztja el ezt: nem is tudják mennyit ártanak, mennyi pénzt buknak vele

2023. január 26. 09:13

Magyarországon a háztartások a legnagyobb energiafogyasztók, az ország teljes energiafelhasználásának körülbelül az egyharmada jut rájuk. Emellett a legnagyobb energiapazarlók és jelentős szén-dioxid-kibocsátók is. Az elmúlt évek alacsony energiaárai mellett kevesen érezték sürgetőnek, hogy lakásaikat energetikai szempontból újítsák fel, a rezsiemelkedés után azonban egyre többen törik ezen a fejüket - nekik igyekszik segítséget nyújtani a WWF új videósorozata.

Videósorozatukban négy olyan háztartást mutatunk be, amelyek tipikusnak mondhatók Magyarországon: egy Kádár kockát Csákvárról, egy vegyes falazatú házat Vácról, egy régi bérlakást Budapest VII. kerületéből, és egy szintén általánosan elterjedt, nagy alapterületű, a 80-as években épült családi házat Halásztelekről. A felsorolt lakás- és épülettípusok műszaki jellemzői nagyon különböznek egymástól, mégis van bennük valami közös: alaposan megtervezett, a szigetelést, a fűtés- és nyílászárók korszerűsítését magába foglaló, ún. mélyfelújításon estek át, aminek eredményeképpen drasztikusan csökkent energiafogyasztásuk, és így a rezsiköltségük is.  A sorozatban eddig a Kádár-kockát, egy vegyes falazatú házat, egy polgári lakást és egy a 80-as években épült házat vizsgáltak meg ebből a szempontból.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?