-1 °C Budapest
HDR Shot of a renovation room

Egyre nehezebb lesz a rezsiemelés elleni küzdelem: újabb állami támogatás mehet a levesbe

2022. november 15. 08:44

Több bank is leállíthatja a felújítási támogatáshoz kapcsolódó hitelek forgalmazását. A pénzintézetek attól félnek, hogy december 31-ig nem futnának át az igénylések a rendszeren. Ugyanis jelen állás szerint eddig lehet pályázni az állami támogatásra és a kedvezményes hitelre.

Már a héten leállíthatja az otthonfelújítási kölcsön forgalmazását több bank - tudta meg az RTL Híradó a Bankmonitortól. December 31-ig lehet igényelni az akár 3 millió forintos kedvezményes kölcsönt lekásfelújításra, Gulyás Gergely korábban azt mondta, nincs még döntés a támogatott hitel és a maximum 3 milliós állami támogatás jövőjéről, de rövid időn belül meg fog születni.

Sándorfi Balázs, a Bankmonitor ügyvezetője arról beszélt: egyfelől a bankok attól félnek, hogy nem fogják tudni időben átfuttatni a rendszeren az igényléseket. Másrészt pedig az ügyfél év végéig nem fog eljutni odáig, hogy a támogatást is megigényelje. Ha az igénylő nem kapja meg a támogatást, akkor a felvett kölcsön piaci kamatozásúvá válik. A GKI szerint 160 ezerrel kevesebb család tervez felújítást tavaszhoz képest, részben a bizonytalanná vált állami program miatt. 

Te mit lépsz a rezsiemelés ellen?

Egekbe emelkedtek az energiaárak egész Európában, ami a rezsiemelés júliusi bejelentését követően minket, magyarokat is húsbavágóan érint. És a fűtési szezon közeledtével ez egyre fájdalmasabb lesz. A Pénzcentrum és a Miskolci Egyetem egy közös felmérést indított, ebben többek között arról szeretnénk pontos képet kapni, hogy hogyan hat az energiaválság a magyar lakosságra, és milyen állapotú házakban, lakásokban várjuk a telet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?