21 °C Budapest
HDR Shot of a renovation room

Egyre nehezebb lesz a rezsiemelés elleni küzdelem: újabb állami támogatás mehet a levesbe

2022. november 15. 08:44

Több bank is leállíthatja a felújítási támogatáshoz kapcsolódó hitelek forgalmazását. A pénzintézetek attól félnek, hogy december 31-ig nem futnának át az igénylések a rendszeren. Ugyanis jelen állás szerint eddig lehet pályázni az állami támogatásra és a kedvezményes hitelre.

Már a héten leállíthatja az otthonfelújítási kölcsön forgalmazását több bank - tudta meg az RTL Híradó a Bankmonitortól. December 31-ig lehet igényelni az akár 3 millió forintos kedvezményes kölcsönt lekásfelújításra, Gulyás Gergely korábban azt mondta, nincs még döntés a támogatott hitel és a maximum 3 milliós állami támogatás jövőjéről, de rövid időn belül meg fog születni.

Sándorfi Balázs, a Bankmonitor ügyvezetője arról beszélt: egyfelől a bankok attól félnek, hogy nem fogják tudni időben átfuttatni a rendszeren az igényléseket. Másrészt pedig az ügyfél év végéig nem fog eljutni odáig, hogy a támogatást is megigényelje. Ha az igénylő nem kapja meg a támogatást, akkor a felvett kölcsön piaci kamatozásúvá válik. A GKI szerint 160 ezerrel kevesebb család tervez felújítást tavaszhoz képest, részben a bizonytalanná vált állami program miatt. 

Te mit lépsz a rezsiemelés ellen?

Egekbe emelkedtek az energiaárak egész Európában, ami a rezsiemelés júliusi bejelentését követően minket, magyarokat is húsbavágóan érint. És a fűtési szezon közeledtével ez egyre fájdalmasabb lesz. A Pénzcentrum és a Miskolci Egyetem egy közös felmérést indított, ebben többek között arról szeretnénk pontos képet kapni, hogy hogyan hat az energiaválság a magyar lakosságra, és milyen állapotú házakban, lakásokban várjuk a telet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm