Stack of mineral wool for energy insulation of buildings stored at a construction site

Itt vannak a kormány tervei: komplex rezsicsökkentő pályázat jöhet, ezek lesznek a feltételek

2022. szeptember 7. 13:05

A kormány tervei szerint a jövőben nem lehetne majd kizárólag napelemekre pályázni, hanem az otthonok komplex energetikai felújítására hirdetnék ki a támogatást - mondta a Technológiai és Ipari Minisztérium főosztályveztetője egy eseményen. Ennek a feltétele az lesz, hogy minimum 30 százalékos energiamegtakarítást elérjen az ingatlan.

Meg fognak változni a lakossági energetikai pályázatok - mondta el Horváth Viktor, a Technológiai és Ipari Minisztérium főosztályvezetője, hogy a magyar korány milyen támogatásokat tervez meghirdetni a jövőben. A napelemes és az otthonfelújítási támogatás is meg fog változni, miközben nem csak a kis- és középvállalatok, de a nagyobb vállalkozások is pályázhatnak - mondta a főosztályvezető a Magyar Energiahatékonysági Intézet Kiút a rezsiválságból: vágyak és leheőségek című rendezvényén.

Horváth Viktor arról beszélt:

A feltétele a lakossági energetikai pályázatnak az lesz, hogy minimum 30 százalékos energiamegtakarítást elérjen az ingatlan. Az már nem lesz lényeges, hogy önerőből egészítettük ki az összeget, hogy elérjük a célunkat, vagy pedig teljes egészében a pályázati pénzeket használtuk - tette hozzá.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kis- és középvállalatok mellett a nagyvállalatok is pályázhatnának majd a tervek szerint, a cél ugyanúgy az, hogy 30 százalékos energiamegtakarítás történjen. A beszélgetés során az is felmerült, hogy annak, aki nagyobb megtakarítást vállal be, az kap-e magasabb támogatási intenzitást. Horváth Viktor szerint nem fog ilyen történni, mert bár elméletben működik, de sajnos gyakorlatban nem. Az ötlet ugyanis rengeteg adminisztrációval jár, és jelenleg minimalizálni igyekeznek a papírmunkát. Az egységes támogatási intenzitás is egy megoldás, de még nem dőlt el, hogy melyik lesz végül.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a lakossági napelempályázat második szakasza nemsokára indul.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 2. vasárnap
Petra
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?