15 °C Budapest
Under arrest, a mans hands with clenched fists are handcuffed behind him. Black background with copy space.

Ezzel a módszerrel verik át az álrendőrök a gyanútlan járókelőket: vigyázz, nehogy rászedjenek!

2021. szeptember 30. 10:15

Álrendőrt fogtak el az igaziak Budapesten. Az elkövető arra hivatkozva kérte el egy külföldi pár pénzét, hogy az hamis lehet. Visszaadta – de mint utólag kiderült, nem a teljes összeget. A módszer nem egyedi. 

Egy külföldi házaspártól kért útbaigazítást egy férfi 2021. szeptember 24-én délelőtt Budapest VII. kerületében. Közben odalépett hozzájuk még valaki, aki valamilyen igazolványt felvillantva rendőrnek mondta magát. Angolul beszélve, illetve mutogatással mindhármuktól elkérte a náluk lévő pénzt, hogy ellenőrizze, nem hamis-e. A házaspár csak hotelszobájukba visszatérve vette észre, hogy az átadott 200 ezer forintból csak 66 ezret kaptak vissza.

Az erzsébetvárosi nyomozók a feljelentést követően azonosították az álrendőrt és társát, aki a sértettektől útbaigazítást kérve, majd magát a színlelt intézkedésnek alávetve segítette. Elfogatóparancsot adtak ki ellenük, ami alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság Zseblopási Alosztály munkatársai szeptember 28-án Józsefvárosban elfogták az 58 és 63 éves román állampolgárokat. A VII. kerületi nyomozók átkutatták a két férfi hotelszobáját, ahol megtalálták és lefoglalták az elkövetéskor viselt ruhákat, valamint 850 ezer forintnyi valutát. A lopás bűntett elkövetésével gyanúsított külföldieket kihallgatásukat követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Az elkövetési módszer nem ismeretlen a rendőrök előtt. A magukat civil ruhás rendőrnek kiadó tettesek többnyire külföldieket szemelnek ki. Azt állítják, hogy hamis pénzt keresnek, majd az ellenőrzésre átvett összegnél kevesebbet adnak vissza. Mire az áldozatuk észreveszi, hogy becsapták, már messze járnak. Ne dőljön be: a rendőrök nem ellenőriznek bankjegyeket az utcán - számol be a Police.hu.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem