10 °C Budapest
Nappal postás, éjjel őstermelő a veszprémi  paradicsom-király: a fél város tőle vásárol

Nappal postás, éjjel őstermelő a veszprémi paradicsom-király: a fél város tőle vásárol

2021. augusztus 31. 08:15

Miczák Lászlótól, főállásban kézbesítő, majd munkából hazaérkezve őstermelőként paradicsomot termeszt és fürjeket tenyészt. 8 évvel ezelőtt, amikor elindult egy "gasztronómiai forradalom" és megváltoztak az igények, úgy döntött saját vállalkozásba kezd a munka mellett.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Miczák Lászlótól, főállásban kézbesítő, majd munkából hazaérkezve őstermelőként paradicsomot termeszt és fürjeket tenyészt. Belvárosi házuk kertjében legalább 100 féle paradicsom közül, akár darabonként is össze lehet válogatni a vacsorához valót. A hobbinak indult tevékenység ma már kinőtte magát, kialakult vevőköre van, de a környező településekről is megkeresik, hogy vásároljanak tőle - számol be a HelloVidék.

A változás 8 évvel ezelőtt kezdődött, amikor elindult egy "gasztronómiai forradalom" és megváltoztak az igények. Az internetre ekkor tájt nagyon sok cikk jelent meg a témában, majd ennek tudatában felkerestem édesapám és megbeszéltük, hogy megpróbáljuk újra korábbi "vállalkozását". Régen nem tudtam segíteni a munkáját, mert olyan helyen dolgoztam, ahol a munkaidő ezt nem tette lehetővé, most viszont kézbesítőként olyan az időbeosztásom, hogy korán végzek és jobban be tudom osztani a délutánokat. A munkámból fakadóan az évek során nagyon sok személyt megismertem, ezért úgy gondoltam, hogy ez a "hátszél" és tudás, ami édesapámnak van, megalapozhatja a sikert. A kezdés előtt hónapokat töltöttem az interneten tanulással az időt, de a fürjtenyésztéshez szükséges engedélyek kiállítása is hosszabb folyamat volt.

 - mesélte a lapnak a belvárosi gazda. Elmondása szerint jelentős különbségek vannak a bolti és a házilag termesztett paradicsom íze között, így óriási az igény rájuk. Úgy vette észre, hogy a lilás színű paradicsomot nagyon kedvelik. Sokan eljönnek hetente 2 kilogramm paradicsomért és kérik, hogy minél többféléből válogassam össze.

Ha érdekel a teljes interjú, a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18