29 °C Budapest
Itt vannak a dietetikus tippjei: így nem hízol el az ünnepek alatt

Itt vannak a dietetikus tippjei: így nem hízol el az ünnepek alatt

2020. december 25. 12:01

Odafigyeléssel és tudatossággal könnyen elkerülhető, hogy az ünnepek alatt elhízzunk Kiss-Tóth Bernadett dietetikus szerint. Mutatjuk a szakember tippjeit, mire figyeljünk oda, hogy ne ugorjanak fel ránk plusz kilók.

Kiss-Tóth Bernadett dietetikus azt javasolja, hogy álljunk ellen a kísértésnek, hogy mivel otthon vagyunk, lépten-nyomon bekapjunk egy-egy falatot. "Kettő kis étkezés, egy tízórai és egy uzsonna belefér. Jó tipp vagy praktika lehet, hogy az étkezőasztalon ne helyezzünk el süteményt, édességet; ez kifejezetten a gyerekeknél fontos, akiknél most alakul ki a rutin" - figyelmeztetett az InfoRádióban a szakember. Azt is tanácsolja: úgy együnk édességet, hogy azt megelőzi egy normális főétkezés, ne "váltsunk ki" étkezéseket nassolással.

Ne hagyjuk ki idén az ebéd, vacsora utáni sétát sem!

Apró praktikákkal lehet azon is segíteni, hogy a kalória vagy a zsírbevitel alacsonyabb legyen: a töltött káposztánál használhatunk zsírszegényebb húsrészeket. Kiss-Tóth Bernadett szerint a legfőbb probléma mindazonáltal az adagok nagysága. Ezek kívül a folyabevitelre is érdemes figyelni, mivel a szomjúságot sokszor érezzük a szakember szerint éhségnek. Egy felnőtt embernek napi 8 pohár innivalót kell bevinnie, ebből a 8 pohárból 2 ajánlott, hogy ne víz legyen

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?