Elképesztő TikTok trend hódít a Z-generáció körében: lehet, hogy ezt tényleg ők csinálják jól?
A táplálkozási szakértők örömmel fogadják ezt a trendet, mivel összhangban van az egészségügyi ajánlásokkal.
A táplálkozási szakértők örömmel fogadják ezt a trendet, mivel összhangban van az egészségügyi ajánlásokkal.
A több mint 10 000 tanulmány áttekintése után négy magas színvonalú kutatást azonosítottak.
Az ultrafeldolgozott élelmiszerek sok helyen ma már a legtöbb európai bevásárlókosár alapelemei.
Mi az IBD jelentése, mik az IBD tünetei, mi az IBD diéta lényege? Milyen az IBD betegség, mi az IBS IBD különbség és hogyan jelentkeznek az gyulladásos bélbetegség tünetei?
Az útmutatások olyan gyakran változnak, hogy nehéz meghatározni, mi az aktuális konszenzus.
Egyre több kiskereskedő és élelmiszergyártó kínál kevesebb összetevőt tartalmazó termékeket.
Te tudod, mi az a glutén? Lelkesen fogyasztod, vagy azoknak a táborát erősíted, akik messzire elkerülik a gluténtartalmú élelmiszereket? Válaszold meg kérdéseinket!
Az anyaság, a munka és a napi teendők mellett új hobbit talált magának.
Az élelmiszeripar, főként a tejipar innovatív fejlesztéseinek köszönhetően egyre több fehérjedúsított termék jelenik meg a piacon.
A kutatás különösen aggasztó, 121%-os növekedést jósol a gyermekek és fiatalok körében.
Az alacsony jövedelmű magyar háztartások csaknem 45 százaléka nem engedheti meg magának a tápláló étkezést.
A superfood definíciója a dietetikusok szerint úgy hangzik, hogy vegyesen, változatosan, ízletesen elkészítve, bármi lehet superfood.
A szakértők azt javasolják, hogy az emberek törekedjenek a rendszeres étkezésekre, váltsanak át kevésbé feldolgozott élelmiszerekre.
Gyakran eszel babot, lencsét, borsó, csicseriborsót – vagy épp ellenkezőleg, kerülöd őket? Válaszold meg kérdéseinket és tudd meg, miért olyan fontos rendszeresen enni ezeket!
A zöldségfogyasztás növelése kulcsfontosságú az egészséges táplálkozás szempontjából,
A téli hónapokban különösen fontos a vitaminpótlás, hiszen ilyenkor nehezebb friss zöldségekhez és gyümölcsökhöz jutni, főleg, ha megfizethető áron akarjuk beszerezni őket.
A vörös hús fogyasztásának csökkentése pozitív hatással lehet az egészségre és a környezetre egyaránt.
Az új év kezdete sokak számára az egészségükre való tudatosabb odafigyelés időszaka.
Ezek a különböző típusok mind különböző tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek meghatározzák, hogy mely ételekhez és főzési módszerekhez a legalkalmasabbak.
A kelbimbó magas rosttartalma miatt különösen jótékony hatással van a bélrendszer egészségére és az emésztésre.